Novi šok u Italiji

Pokrenuta istraga zbog sumnji u ubojstvo iz nehaja Davidea Astorija

''Naša je dužnost otkriti je li Astorijeva smrt posljedica tragične fatalnosti ili se ipak nešto dogodilo'', ističe javni tužitelj iz Udina Antionio De Nicolo.
Sport / Nogomet | 05. 03. 2018. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Otvorili smo istragu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnji u ubojstvo iz nehaja Davidea Astorija'', rekao je javni tužitelj iz Udina Antonio De Nicolo na press konferenciji, javlja Rai Sport.

''Dogovorili smo autopsiju koja će uskoro biti obavljena. Ovo je uobičajena procedura u ovim slučajevima, zasad nikog ne krivimo za Astorijevu smrt'', dodao je.

Prvi rezultati autopsije trebali bi biti objavljeni u utorak navečer ili najkasnije u srijedu ujutro. Detaljni rezultati bit će dostupni za 60 dana. Nad tijelom se mora izvršiti i dodatna toksikološa analiza, prenose 24sata.hr.

''Slučaj može biti i genetičke prirode i možda se neće rasvjetliti do kraja niti nakon najpreciznijih ispitivanja'', rekao je Maurizio Casaco, predsjednik talijanskog društva za sportsku medicinu.

Sport Mediaset došao je do saznanja kako je Astori obavio posljednji elektrokardiogram (pregled srca) u srijedu 28. veljače. Rezultati su bili besprijekorni. Neslužbeno se doznaje da liječnici sumnjaju u izljev krvi u mozak.

Autopsiju će voditi istražitelj Carlo Moreschi iz Padue. Njegova je zadaća razjasniti cijeli slučaj smrti. Cjelokupna istraga trebala bi rasvijetliti sve netočne analize, trebalo bi se saznati je li igrač uzimao kakve supstance koje su ga dovele do smrti.

''Naša je dužnost otkriti je li Astorijeva smrt posljedica tragične fatalnosti ili se ipak nešto dogodilo'', kaže De Nicolo.

Astorija će sahraniti u četvrtak u bazilici Sante Croce u Firenzi.

Davide Astori (31), profesionalni nogometaš u naponu snage pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Udinama uoči planirane nedjeljne utakmice protiv Udinesea u Serie A, prenose 24sata.hr.

Corriere della Sera javlja kako su im njihovi izvori iz istrage otkrili da nije pronađeno ništa sumnjivo tijekom preliminarne istrage. Na njegovom tijelu nije bilo znakova borbe niti modrica.

''Čudno je da se jednom profesionalcu dogodi takva smrt. Nije bilo nikakvih naznaka da ima problema sa srcem'', rekao je javni tužitelj iz Udina koji je ispitao sve koji su imali doticaja s Astorijem.

Nogometaš je ostao budan do 23 sata, on i kolega iz momčadi Marco Sportiello igrali su Playstation. Astori je kod kolege zaboravio i papuče pa su kasnije razmijenili poruke na tu temu.

Službenik hotela ujutro je morao provaliti u sobu jer maser nije mogao ući. Astori je bio djelomično prekriven plahtom kada su ga pronašli beživotnog.

Liječničko osoblje nije ga ni pokušalo oživjeti, što upućuje na to da je vjerojatno već satima bio mrtav.

Kopirati
Drag cursor here to close