Čeka se visina kazne

Pokrenut disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog utrčavanja navijača

Sport / Nogomet | 13. 06. 2016. u 11:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna asocijacija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), nakon što je navijač hrvatske reprezentacije umakao osiguranju na "Parku prinčeva" u nedjelju i utrčao na teren kako bi slavio vodeći gol sa igračima u susretu Europskog prvenstva protiv Turske, prenosi Agencija Anadolija.

Iz UEFA-e su priopćili da je disciplinski postupak protiv Hrvatske otvoren zbog nedopuštenog ulaska navijača na teren. Konačnu odluku će Disciplinsko povjerenstvo donijeti 21. srpnja.

Nakon što je Luka Modrić u 41. minutu postigao gol, navijač "vatrenih" je utrčao na igralište. Iako je osiguranje relativno brzo reagiralo on je neometano došao do Modrića i ostalih igrača, a nakon kratkog slavlja odstranjen je sa terena.

UEFA je odlučila pokrenuti disciplinski postupak i protiv Ruskog nogometnog saveza zbog sukoba na ulicama Marseillea i stadionu Velodrome, rasističkog ponašanja i korištenja pirotehnike ruskih navijača,

Disciplinsko povjerenstvo Europske krovne kuće nogometa objavilo je da će do utorka, prije sljedeće utakmice reprezentacije Rusije na Europskom prvenstvu protiv Slovačke u Lilleu, donijeti i obznaniti svoju odluku.

Kopirati
Drag cursor here to close