Modrić gubi korak?

Pogbine brojke su strahovite, ali za njega treba gomila novca

Kada je u pitanju defanziva, Pogba, kojeg se kritizira zbog tog dijela igre, vratio je loptu u posjed 287 puta, dok je Casemiro to učinio 278, Kroos 298, a Modrić 222 puta.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2019. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Dođe li Pogba u Real, započet će nova era u veznome redu

Pripreme Real Madrida za novu sezonu pokazale su da se njihovi problemi od lani nastavljaju. Oni se prvenstveno tiču slabe realizacije pred suparničkim golom i curenja u obrani.

Međutim, sve je jasnije zašto Zinedine Zidane inzistira na dolasku Paula Pogbe. Luka Modrić i Toni Kroos, dvojac koji je nosio vezni red Reala do trostruke europske krune, vidno su u padu, piše Sportski.net.

U sve četiri pripremne utakmice suparnici su ih izdominirali. Doduše nedostajao im je Casemiro da donese ravnotežu, no niti on lani nije briljirao.

Brojke pak govore da je trojac zadnjih godinu dana debelo kaska za Pogbom, iako niti Manchester United nije imao bajnu sezonu. I u napadu i u obrani bio je puno impresivniji i njegove brojke u napadačkom dijelu bolje su nego kada se zbroje one Realovog trojca.

Foto: AS / Van de Beek

U 47 utakmica upisao je 16 golova i 11 asistencija. Modrić (46-4-8) , Kroos (43-1-6) i Casemiro (43-4-0) daleko su iza njega. Trojica Realovih veznjaka dali su tako sedam golova manje od Pogbe te namjestili dva manje.

Kada je u pitanju defanziva, Pogba, kojeg se kritizira zbog tog dijela igre, vratio je loptu u posjed 287 puta, dok je Casemiro to učinio 278, Kroos 298, a Modrić 222 puta.

Pogba je jedini od veznjaka u ligama petice uspio zabiti više od 15 pogodaka i podijeliti preko deset asistencija i to u momčadi koja je imala lošu sezonu pa je pitanje što bi tek napravo da je United bio na najvišoj razini.

U međuvremenu, španjolski As je obavio da je Zidane pronašao alternativu ako ne usije dovesti Francuza. Navodno razmišljaju o Van de Beeku, 22-godišnjoj zvijezdi Ajaxa koja je briljirala prošle godine. U 57 nastupa zabio je 17 golova i upisao još 13 asistencija.

Prema procjenama stručnjaka, Florentino Perez bi za Pogbu morao potrošiti najmanje 200 milijuna eura, kako za odštetu, tako i za bonuse i Pogbinu plaću.

S druge strane, Van de Beek bio Kraljevski klub koštao 50 milijuna odštete Ajaxu, a njegova početna plaća zasigurno bi bila puno niža od one koju bi imao Pogba.

Foto: AS / Pogba klan: Braća Paul, Mathias i Florentin mogli bi konačno zaigrati u istoj državi? 

AS također donosi zanimljvu opciju da trojica braće Pogba konačno zaigraju u istoj državi.

Naime, Mathias se pridružio španjolskom timu CD Manchego (član Druge B divizije), dok Florentin preko svog agenta pokušava otići iz američke lige MLS, gdje je vezan za jedan od 'outfita' Atlanta Uniteda. Florentin Pogba bi također rado u Španjolsku. Dođe li Paul Pogba u Real, onda će sva trojica biti u 'prvom susjedstvu'.

Florentin je navodno ponuđen madridskom klubu Fuenlabrada. Inače, Mathias i Florentin Pogba su blizanci.

Kopirati
Drag cursor here to close