Game day

Počinje Liga prvaka: Dvoboj giganata na Camp Nou

Naslov brani Chelsea koji s hrvatskim reprezentativnim veznjakom Mateom Kovačićem novu sezonu otvara dvobojem protiv Zenita Dejana Lovrena.
Sport / Nogomet | 14. 09. 2021. u 12:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama 1. kola u skupinama E, F, G i H počinje nova sezona nogometne Lige prvaka.

Naslov brani Chelsea koji s hrvatskim reprezentativnim veznjakom Mateom Kovačićem novu sezonu otvara dvobojem protiv Zenita Dejana Lovrena.

Već u prvom kolu pred nama je prava poslastica - dvoboj titana na Camp Nou gdje Barcelona u susretu skupine E dočekuje Bayern čiji dres nosi i hrvatski nogometaš Josip Stanišić. Bit će to prilika Kataloncima da uzvrate Bavarcima za težak poraz lani u četvrtfinalu u Lisabonu gdje ih je njemačka momčad nadigrala sa čak 8:2. Bayern je nakon toga stigao do šestog naslova prvaka Europe, a prošle sezone je u dvije izjednačene utakmice ispao u četvrtfinalu od PSG-a, prenosi HRT.

Bayern u Barcelonu stiže s novim trenerom Julianom Nagelsmannom. Njegova momčad je prije tri dana upisala uvjerljivu pobjedu od 4:1 u gostima kod Leipziga u derbiju 4. kola Bundeslige. I u tom dvoboju, kao i u sva prethodna tri prvenstvena ove sezone, u strijelce se upisao sjajni Poljak Robert Lewandowski.

''Svako gostovanje na Camp Nou je poseban doživljaj. Nikad nisam znao tako malo o Barceloni kao sada, obično sam poznavao sve igrače, a sada mi je teško realno procijeniti snagu Barce'', izjavio je Bayernov napadač Thomas Müller, koji je jučer napunio 32 godine. Tri boda iz Barcelone svakako bi bila dobar rođendanski poklon.

Barcelona je ove sezone bez Lionela Messija koji je prešao u Paris Saint-Germain, a katalonski napad u dvoboju s Bayernom predvodit će Luuk de Jong i Memphis Depay.

''Iako više nemaju Messija, imaju i drugih igrača koji mogu napraviti razliku, ali mi smo spremni na sve. Ne mislim da su sada puno lošiji. U svakom slučaju, mi želimo tri boda'', rekao je Nagelsmann.

Mogući sastavi:

BARCELONA: Ter Stegen; Araújo, Piqué, Lenglet; Roberto, De Jong, Busquets, Pedri, Alba; Depay; L De Jong

BAYERN: Neuer; Pavard, Upamecano, Hernández, Davies; Kimmich, Goretzka; Sané, Müller, Musiala; Lewandowski

Uz Kovačića, Lovrena i Stanišića, hrvatski predstavnici ove sezone u Ligi prvaka su još Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Perišić i Marcelo Brozović (Inter), Šime Vrsaljko (Atletico), Ivan Rakitić (Sevilla), Marin Pongračić (Borussia Dortmund), Ante Rebić (Milan), Domagoj Vida (Bešiktaš), Mario Pašalić (Atalanta), Ivo Grbić (Lille), Antonio Mirko Čolak (Malmö), Joško Gvardiol (Leipzig), Luka Sučić i Roko Šimić (Salzburg).

Grupna faza Lige prvaka završit će 8. prosinca, a finale je na rasporedu 28. svibnja u St. Peterburgu.

Plasman u skupine elitnog natjecanja svakom je klubu 'podebljalo' blagajnu za 15,64 milijuna eura. Pobjeda u prvoj fazi natjecanja donosi 2,8 milijuna, a remi 900.000 eura. Plasman u osminu finala vrijedi 9,6 milijuna, u četvrtfinale 10,6 milijuna, a u polufinale 12,5 milijuna eura. Pobjedniku Lige prvaka pripast će 20 milijuna eura, a poraženom u finalu 15,5 milijuna.

Liga prvaka, 1. kolo, 14. rujna:

Skupina E:

BARCELONA - BAYERN 21.00

DINAMO KIJEV - BENFICA 21.00

Skupina F:

YOUNG BOYS - MANCHESTER UNITED 18.45

VILLARREAL - ATALANTA 21.00

Skupina G:

SEVILLA - SALZBURG 18.45

LOSC LILLE - WOLFSBURG 21.00

Skupina H:

MALMÖ - JUVENTUS 21.00

CHELSEA - ZENIT 21.00

Kopirati
Drag cursor here to close