U petak

Počinje engleska premier liga: Sezonu otvara duel Liverpool-Norwich City

Ove sezone u Premier ligu po prvi put stiže i nova video tehnologija koja pomaže sucima u donošenju ispravnih odluka (VAR).
Sport / Nogomet | 08. 08. 2019. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova sezona engleske Premier lige počinje u petak, 9. kolovoza i otvorit će je prošlogodišnji viceprvak Liverpool koji će na svom stadionu ugostiti Norwich City.

Aktualni prvak Manchester City obranu titule započinje u gostima protiv londonskog West Hama u subotu, 10. kolovoza.

U prvom kolu sezone 2019./2020. vicešampion Europe Tottenham Hotspur u subotu će ugostiti Aston Villu, koja se ove sezone ponovo vratila u Premier ligi. 

Arsenal će u nedjelju 11. kolovoza igrati protiv Newcastle Uniteda, dok će Manchester United sezonu započeti protiv Chelseaja na domaćem "Old Traffordu". 

Londonski klub, koji je prošle sezone osvojio Ligu Europe, ovog ljeta imenovao je svog bivšeg igrača Franka Lamparda, nakon što je "plavce" napustio trener Maurizio Sarri. 

Upotreba VAR-a po prvi put

Ove sezone u Premier ligu po prvi put stiže i nova video tehnologija koja pomaže sucima u donošenju ispravnih odluka (VAR).

Njemački Transfermarkt objavio je da je Premier liga najskuplja liga u Europi kada su u pitanju igrači, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 9,2 milijarde eura. 

Premier liga će ove sezone po prvi put od svog osnivanja uvesti pauzu od 8. do 15. veljače 2020. godine. 

Arsenal oborio klupski rekord 

Kada su u pitanju pojačanja u ovom prijelaznom roku, Arsenal je oborio klupski rekord dovodeći Lilleovog napadača Nicolasa Pepea (24) za 80 milijuna eura. 

Londonski klub je također doveo 18-godišnjeg defanzivca Villiama Salibu za 30 milijuna eura iz francuskog Saint-Eiennea.

Za "tobdžije" je iz brazilskog Ituanaoa za 6,7 milijuna eura potpisao i Gabriel Martinelli, dok je na posudbu stigao Dani Ceballos iz Real Madrida. 

City je dosad doveo veznjaka Rodrija iz Atletica Madrida za 70 milijuna eura, dok je iz Juvenstusa za 65 milijuna eura stigao desni bek Joao Cancelo. 

Liverpool je doveo jedno pojačanje, 17-godišnjeg defanzivca Seppa van den Berga iz nizozemskog Zwollea, dok je vratar Adrian stigao umjesto Simona Mignoleta kao slobodan igrač. 

Leicester Cityjev defanzivac Harry Maguire prešao je u Manchester United za rekordnih 87 milijuna eura, čime je postao najskuplji obrambeni nogometaš u povijesti Premier lige. 

United je takođe doveo desnog beka Aarona Wana-Bissaku za 55 milijuna eura, dok je za 17 milijuna u klub prešao i Daniel James iz Swanseaja. 

Tottenham je pojačao svoje redove dovođenjem Tanguya Ndombelea iz Olympique Lyona i Jacka Clarkea iz Leeds Uniteda. 

Najtrofejniji klub Premier lige je Manchester United sa 20 titula, drugi je Liverpool sa 18, dok je Arsenal na trećem mjestu sa 13 trofeja. Chelsea, Machester City i Sunderland osvajali su domaće prvenstvo u šest navrata.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close