Nisi mi nešto...

Pochettino: Harry Kane je unatoč Zlatnoj kopački bio duboko razočaran

"Biti četvrti na svijetu, a ipak tako nezadovoljan, obožavam taj pristup kod igrača. Jako volim tu energiju kad nekome to nije dovoljno, kad nije zadovoljan ni osvajanjem drugog ili trećeg mjesta ili pak igranjem Lige prvaka. To je tipični Harry"
Sport / Nogomet | 08. 08. 2018. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mauricio Pochettino, trener londonskog Tottenhama, ispričao je novinarima kako je njegova glavna zvijezda, Harry Kane, bio duboko razočaran svojim nastupom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, unatoč osvajanju Zlatne kopačke kao najbolji strijelac Mundijala.

"Vrlo je razočaran svojim učinkom na Svjetskom prvenstvu. Iz Rusije se vratio nedjeljom, a već je u utorak bio s nama na stadionu i pet sati se zadržao u razgovoru sa mnom i pomoćnim trenerom Jesusom Perezom", ispričao je Pochettino.

Trener kaže kako je čstititao svome igraču na osvajanju Zlatne kopačke i odličnom plasmanu Engleske, ali Kane je na to odgovorio kako je vrlo razočaran.

"Stvarno sam razočaran, šefe. Morao sam postići više pogodaka", uzvratio je najbolji strijelac treneru Pochettinu.

"Biti četvrti na svijetu, a ipak tako nezadovoljan, obožavam taj pristup kod igrača. Jako volim tu energiju kad nekome to nije dovoljno, kad nije zadovoljan ni osvajanjem drugog ili trećeg mjesta ili pak igranjem Lige prvaka. To je tipični Harry", kaže trener Tottenhama.

Pochettino napominje kako je Kane uistinu velika zvijezda, ali kod njega je tako dominantna ta želja za još boljim rezultatima, da čovjek jednostavno mora visoko cijeniti takav pristup kod nekoga kao što je Harry Kane.

Međutim, uzme li se u obzir da engleska javnost nije bila zadovoljna ukupnim nastupom najboljeg igrača reprezentacije, postaje jasnije zašto je Kane frustriran.

Od njegovih šest zgoditaka, pet ih je postigao slabijim protivnicima, kao što su Tunis (2) i očajna Panama (3), a čak tri su došla iz penala. Još jedan postigao je protiv Kolumbije, a onda je stao. Ništa od njega nisu dobili ni u četvrtfinalu ni u polufinalu.

Nakon ispadanja od Hrvatske u poluzavršnici i totalne anemije protiv Belgije u utakmici za treće mjesto, korisnici Twittera ''razvalili" su Kanea.

"Kaneova Zlatna kopačka je najgora svih vremena"; "Kane ne zaslužuje Zlatnu kopačku"; "Dobio je ono za što je igrao, on ne može biti vođa"; "Ako se Kane pohvali svojom Zlatnom kopačkom sa Svjetskoga prvenstva, to samo potvrđuje da mu je stalo samo do individualnih dostignuća. Nakon razočaravajućeg tjedna trebao bi biti što tiši oko svega, zbog njega nisu u finalu"; "Kane je prijevarom došao do Zlatne kopačke", samo su neki od komentara koji su se pojavili na Twitteru tih dana.

Međutim trener Mauricio Pochettino svjestan je da će povijest zapamtiti samo dvije važne činjenice: Najbolji plasman Engleske na svjetskim prvenstvima još od 1990. godine, kada su za treće mjesto izgubili od Italije 1:2, i osvajanje Zlatne kopačke od strane jednog engleskog nogometaša prvi put nakon 1986. kada je najbolji strijelac Mundijala bio Gary Lineker.

Kako je tko igrao i što je propustio, vremenom se zaboravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close