Sarajevo

Trideset Vukova na prozivci: Željni su treninga i utakmica

Nogometaši Olimpika, sastankom u sarajevskom hotelu Grand, obavili su prozivku i tako i službeno otpočeli sa pripremama za novu sezonu, u kojoj će tim sa Otoke nastupati u Premijer ligi BiH.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2020. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Olimpika, sastankom u sarajevskom hotelu Grand, obavili su prozivku i tako i službeno otpočeli sa pripremama za novu sezonu, u kojoj će tim sa Otoke nastupati u Premijer ligi BiH.

Darko Vojvodić, šef stručnog stožera FK Olimpik, kaže da je poželio prvenstveno svoje nogometaše, a potom i rad na samom terenu.

''Nakon 15. ožujka smo se okupili, poželio sam ove momke, drago mi je da ih ponovo vidim. Mi smo novi premijerligaši, prozivku ćemo obaviti u Hotelu Grand što je naša stara baza, odavde smo krenuli zimus, bilo nam je sretno, mislim da će nam biti dobro i berićetno u Premijer ligi BiH'', rekao je Vojvodić i zatim dodao:

''Imat ćemo 30 igrača na prozivci, neće biti Stojanovića, Drljevića, neće biti Sadikovića starijeg, pojačat će nas nekoliko igrača, blizu smo dogovora sa Bajraktarevićem, mali Hasanović je stigao iz Goražda, on je igrač Sarajeva. Blizu smo dogovora sa nekoliko igrača, ne bih o imenima jer su u ovom momentu to igrači koji bi donijeli prevagu i ono što tražimo''.

Što se tiče plana priprema Vojvodić kaže da će ekipa nakon uvodnog dijela priprema, drugi dio obaviti na Vlašiću.

''Mi ćemo pripreme obavljati u našem kampu što je za nas veoma dobro jer ćemo biti izolirani od svega. Ići ćemo u drugoj fazi priprema na Vlašić, poznato je da tamo imamo naš hotel i terene. Hoćemo li biti odjednom deset dana ili dvaput po sedam, vidjet ćemo. Odigrat ćemo što više utakmica jer ih nismo odigrali dugo. Vidjet ćemo tko će nam biti protivnici u narednom periodu''.

Svi su željni treninga i utakmica

Sličnog mišljenja je i kapetan Vukova, Adnan Osmanović, koji je rekao da su svi poželjeli treninga i utakmica.

''Naravno da ima želje poslije duge pauze koja je sve poremetila, dolazi jedan period koji mi igrači najviše volimo, a to su treninzi i utakmice'', rekao je Osmanović i zatim dodao:

''Mi smo zasluženo ušli u BHT PL BiH, ali ostaje žal što se liga prekinula. Da se liga nastavila, mi bismo ispunili taj cilj. Premijer liga BiH je kvalitetnija i zahtjevnija, mnogo su kvalitetniji igrači, znamo šta nas očekuje''.

Što se tiče samog tima za narednu sezonu Osmanović smatra da je Olimpik idealna sredina za svakog nogometaša.

''Ima mnogo novih-starih igrača, a tu su i novi igrači koji će se uklopiti. Ovo je dobra sredina što se tiče mlađih igrača, ali i za one starije koji imaju mnogo iskustva. Ja se nadam da neće biti problema jer je ovo zaista dobra sredina''.

Cilj ekipe za narednu sezonu?

''Mi smo ušli u Premijer ligu BiH i znamo o kakvom se natjecanju radi. Trebamo izboriti sredinu tablice, ne trebamo biti ni posljednji, ni pretposljednji. To nam je osnovni cilj, trebamo se prvo stabilizirati i izboriti za svoj status''.

Vukovi će svoje treninge obavljati u centru na Ilidži, a novost je da će u stručnom stožeru pomoćnik šefu struke biti Dževad Šarić, koji je zadužen za kondicijsku spremu igrača. Radi se o stručnjaku koji je svoju karijeru gradio u inozemstvu, radeći u nekoliko država.

Kopirati
Drag cursor here to close