Radovi

Počeli radovi na stadionu 'Grbavica'

Travnjak će biti uklonjen u narednim danima i zamijenjen novim, suvremenim terenom koji će ispunjavati visoke standarde UEFA-e i FIFA-e.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2018. u 13:06 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Stadion Grabavica

Radovi na uklanjanju starog i postavljanju novog travnjaka na stadionu ''Grbavica'', domu Nogometnog kluba Željezničar, počeli su danas.

Travnjak je postavljen 1976. godine, a na njemu su igrali brojni europski nogometni velikani. Travnjak će biti uklonjen u narednim danima i zamijenjen novim, suvremenim terenom koji će ispunjavati visoke standarde UEFA-e i FIFA-e.

Kako je kazao direktor Nogometnog kluba Željezničar Mirsad Šiljak, vrijednost investicije iznosi nešto više od 1,2 milijuna  KM, glavni investitor je Željezničar, dok podršku pružaju Nogometni savez BiH, Kanton i Općina Novo Sarajevo.

''Izvođač radova je grčka firma Hellasod. Rokovi za izvršenje radova su 60 dana, a Željezničar će uraditi sve da te rokove smanjimo na 45 dana, da bi prvu europsku utakmicu igrali na svom terenu. Vrijednost radova je 1.254.000 KM, a zahvalio bih se institucijama koje su nas podržale i izdvojile određena sredstva za ovaj projekt'', izjavio je Šiljak.

Dodao je da Željezničar u ovoj godini, pored rekonstrukcije terena, ima namjeru realizirati projekt natkrivanja istočne tribine, te instalacije brojčanika na ulaze u stadion. Projekt izgradnje južne tribine je pripremljen, Željezničar je dobio urbanističku dozvolu, a sljedeći korak je priprema investicionog programa.

 Ekspert NSBiH za nogometnu infrastrukturu Nihad Hodžić naglašava da će natkrivanje istočne tribine i instalaciju brojčanika financirati Nogometni savez BiH.

''Savez je kroz suradnju s UEFA-om i stručni izvještaj eksperata krovne europske nogometne kuće osigurao  milion eura za pokrivanje istočne tribine i ugradnju brojčanika na ulaze u stadion. Iz UEFA-e su rekli da je stadion Grbavica najperspektivniji u smislu podizanja na nivo stadiona treće kategorije. Ne radi se ovdje o nekim spektakularnim radovima, već samo o nečemu što se u Sarajevu niz godina nije radilo'', rekao je Hodžić.

 Željezničar se od starog travnjaka oprostio na najbolji mogući način. Naime, u posljednjem meču odigranom na starom terenu ''plavi'' su savladali gradskog rivala Sarajevo s 2:1 u zadnjem kolu ove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close