Misterija

Poborsky: Bakterija iz brade me mogla koštati života

Nije ga bilo previše u medijima, sve do posljednjih nekoliko dana, kada je odlučio s novinarima podijeliti jednu priču koja je mogla završiti kobno.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2019. u 13:06 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eksplodirao je uostalom kao i kompletna reprezentacija na prvom renoviranom Europskom prvenstvu 1996. godine u Engleskoj.

Česi su u prvoj utakmici izgledali poprilično loše protiv Njemačke, ali su onda šokirali Italiju, pa su u dramatičnoj završnici izvukli bod kontra Rusije.

Našli su se u četvrtfinalu i do finala se nisu zaustavljali. Kouba, Suhoparek, Nedved, Kaldec, Kuka, Berger i s brojem osam Karel Poborsky. Njegov lob iz 53. minute četvrtfinalnog susreta s favoriziranim Portugalcima mnogi pamte i danas.

Patrik Berger je iz dortmundske Borussije otišao u Liverpool u transferu teškom pet milijuna, dok je Pavel Nedved za 2,5 milijuna eura iz Sparte transferiran u Lazio.

Jan Suchoparek je potpisao za Strasbourg, Vladimir Šmicer je prešao iz Slavije u Lens, a vratar Petr Kouba se preselio u Deportivo La Corunu.

Šest igrača iz startne postave koja je odigrala finale Eura te 1996. godine dobilo je priliku zaraditi dobar novac. Najveća zvijezda u tom trenutku Karel Poborsky, prešao je iz Slavije u Manchester United za 5 milijuna eura.

Kasnije je Karel igrao za Lazio, Benficu, Spartu iz Praga a karijeru je završio u tamo gdje je počeo, u Češkim Budejovicama. Nije ga bilo previše u medijima, sve do posljednjih nekoliko dana, kada je odlučio s novinarima podijeliti jednu priču koja je mogla završiti kobno.

''Došao sam u bolnicu kako bih otkrio uzrok infekcije, nisam znao o čemu se radi. Nisam znao niti razloge infekcije. Znam da su me odmah  stavili u izazvanu komu. Kad su me probudili pitali su me kako se zovem, a svi mišići na mom licu su u potpunosti bili paralizirani. Ispostavilo se da je to bila infekcija na mozgu. Proveo sam tri tjedna u karanteni pod snažnim antibioticima. Bio sam jako uplašen jer nisam mogao jesti i držati oči otvorenim jer sam posebno bio osjetljiv na svjetlo po danu. Da sam samo koji dan kasnije došao u bolnicu vjerojatno ne bih preživio'', prisjetio se Karel tog perioda te je dodao kako do danas nije otkrio razloge zbog čega se to dogodilo.

''Ni dan danas posve nisu jasni uzroci bolesti. Jedna od najbližih teorija je bakterija koja je bila u mojoj bradi, odakle se proširila na mozak'', kaže Karel na kraju.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close