Bundesliga

Pobjedom nad najvećim rivalom Bayern praktično riješio prvenstvo

Ključni detalj na utakmici dogodio se u 43. minuti kada je Kimmich sjajnim lobom zabio 'usnulom' Romanu Burkiju za bijeg na sedam bodova prednosti na ljestvici Bundeslige.
Sport / Nogomet | 26. 05. 2020. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Imago / Joshua Walter Kimmich riješio je Der Klassiker 

U prosječnom Der Klassikeru, derbiju između Bayerna i Borussije, prvi put bez gledatelja, Bavarci su u Dortmundu svladali momke Luciena Favrea rezultatom 1:0.

Ključni detalj na utakmici dogodio se u 43. minuti kada je Kimmich sjajnim lobom zabio 'usnulom' Romanu Burkiju za bijeg na sedam bodova prednosti na ljestvici Bundeslige.

Naime, iako je Bayern bio u podređenijem položaju u prvom poluvremenu, ipak su stigli do gola. Nagovijestio ga je prvo Leon Goretzka jako dobrim udarcem s vrha šesnaesterca. Tada je Burki dobro reagirao, ali samo minutu kasnije napravio je grešku koja je koštala njega i njegove suigrače tri boda.

U 43. minuti, nakon jednog „flipera“  na vrhu šesnaesterca ispred gola 'Žuto-crnih', lopta dolazi u noge Joshui Kimmichu.

Njemački reprezentativac si je oslobodio prostor pred sobom, namijestio se na desnu nogu sa udaljenosti nešto veće od 16 metara potkopava loptu i lobom matira Burkija, koji je očito pogriješio u procjeni i prekasno intervenirao.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao te se na predah otišlo vodstvom Bayerna.

Najveću priliku drugog dijela imao je Erling Haaland nakon što ga je uposlio Thorgan Hazard. Norveški golgeter se namijestio na ljevicu, Boateng se okliznuo, sve je upućivalo na izjednačenje, ali njegov udarac je bio neprecizan i uz pomoć 'ležećeg' Boatenga odlazi u korner.

U završnici utakmice osim udarca Dahouda kojega je skinuo Neuer - kojemu je ovo bio 400. nastup u Bundesligi - te šut Lewandowskog s približno iste udaljenosti, koji je odsjeo na vratnici, dodatnih uzbuđenja nije bilo.

Doduše, u samoj sudačkoj nadoknadi Akanji je srušio Lewandowskog, ali sudac Stieler je procijenio kako je sve bilo u granicama dozvoljenog.

Sve u svemu, taktički vrlo interesantna utakmica s puno više događanja u prvom poluvremenu, ipak nije imala onu istinsku draž najvećeg njemačkog derbija.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   

Maratonac Kimmich srušio rekord Bayerna

Osim postignutog gola, njemački reprezentativac Joshua Kimmich bio je krucijalan u veznom redu Bavaraca, poglavito u defanzivnom dijelu igre, a u konačnici je zaslužio ocjenu 7.8 prema specijaliziranom statističkom portalu WhoScored.

Ukupni dojam je kako je 25-godišnji Kimmich bio sveprisutna pojava na travnjaku kod Bavaraca, a to potvrđuje i podatak da je pretrčao 13.73 kilometra na današnjem susretu.

To je Bayernov rekord od kada se vodi ova vrsta statističkih podataka, a heroj Bavaraca otkrio je i zašto se odlučio na sjajan lob kojim je matirao domaćeg vratara Romana Burkija.

„Rekli su nam u pripremi utakmice da Burki često stoji ispred linije. To je bio najbolji gol u mojoj karijeri, a i bio je tako važan“, rekao je Kimmich.

Kopirati
Drag cursor here to close