Plemići ruše rekorde

Pobjedom nad Borcem Zrinjski bi prestigao i lanjsko Sarajevo

Momčad Zrinjskog u velikoj prilici je osvojiti jesenski naslov i to ga osvojiti u impresivnom stilu.
Sport / Nogomet | 03. 11. 2021. u 13:40 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjeda Zrinjskog na Grbavici samo je nastavak impresivne serije Plemića koji ne samo da su na dobrom putu da osvoje titulu prvaka BiH, nego da usput poruše nekoliko rekorda.
 
Osim što je obrana dosad primila rekordno malo golova (4), ekipa je osvojila najveći broj bodova u povijesti kluba. Naime, HŠK Zrinjski je objavio kako je momčad Sergeja Jakirovića osvojila 36 bodova, što je najbolji učinak kluba u prvih 15 kola.
 
 
Zrinjski je, uz to, na dobrom putu da poruši i rekorde koje je prošle jesenske polusezone postavilo Sarajevo. Podsjetimo, FK Sarajevo je tada bilo neporaženo i postavilo je nekoliko rekorda koje još stoje.
 
Sarajevo je nakon 16 kola imali 38 bodova, što je najviše za neku ekipu u Premijer ligi, otkako se igra s 12 klubova. Željezničar je, primjerice, 2012. imao isti broj bodova, ali tada je bilo 16 klubova u ligi.
 
Zrinjski je u prilici da sruši taj rekord ako u subotu pobijedi Borac pred svojim navijačima. U dobroj je prilici da sruši i rekord Sarajeva iz prošle sezone, kada je u pitanju najbolji učinak nakon polusezone.
 
Otkako se igra trokružno samo je Sarajevo dočekalo proljeće s 45 bodova. Zrinjski trenutno ima 36 i još četiri utakmice do zimske stanke. Plemići će triput igrati kući (Borac, Posušje, Leotar) a gostuju Tuzla Cityju.
Kopirati
Drag cursor here to close