Europska liga

Pobjede Napolija, Chelsea i Valencije

Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za londonski sastav, dok Josip Pivarić nije nastupio za goste zbog ozljede.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2019. u 22:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Chelsea, Napolija i Valencije ostvarili su pobjede u prvim susretima osmine finala Europske lige.

Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Dynamo Kijev sa 3-0, Napoli je identičnim rezultatom porazio RB Salzburg, dok je Valencija bila bolja od Krasnodara sa 2-1.

Golove za 'Bluese' zabili su Pedo (17), Willian (65) i Hudson-Odoi (90). Domaćin je mogao i uvjerljivije slaviti, ali se Pedro ispromašivao, posebno u prvom poluvremenu u kojem je imao tri sjajne prilike.

Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za londonski sastav, dok Josip Pivarić nije nastupio za goste zbog ozljede.

Identičnim rezultatom Napoli je porazio RB Salzburg s 3-0. Domaćin je već nakon 18 minuta igre vodio sa 2-0 golovima Milika (10) i Fabiana Ruiza (18). Prednost Napolija povisio je Jerome Onguene gurnuvši loptu u 58. minuti u vlastitu mrežu. Marin Pongračić nije nastupio za goste.

Valencija je protiv Krasnodara vodila 2-0 nakon 24 minute igre, ali su gosti postigli pogodak nade.

Oba gola za "šišmiše" zabio je Rodrigo (12, 24), dok je strijelac za goste bio Claesson (63).

U ranijem terminu Eintracht i Inter su u Frankfurtu odigrali bez golova 0-0, a najveću priliku na utakmici propustio je Marcelo Brozović. Hrvatski reprezentativac je u 22. minuti imao priliku zabiti gol iz jedanaesterca, ali je njegov udarac obranio vratar Trapp.

Brozović je za Inter igrao cijelu utakmicu, a Ivan Perišić do 58. minute. Ante Rebić zbog ozljede nije igrao za domaćine.

Sevilla i praška Slavija su odigrali 2-2, a sva četiri gola pala su u prvom dijelu. Domaćin je poveo već u prvoj minuti golom Ben Yeddera, a izjednačio je Miroslav Stoch u 25. minuti. Samo tri minute kasnije Munir je zabio za 2-1, no u 35. minuti je više sretno nego spretno izjednačio Aleks Kral.

U nastavku susreta domaćin je dominirao, ali su Česi izdržali bez primljenog gola. Za Sevillu je cijelu utakmicu odigrao Marko Rog.

Arsenal je izgubio kod francuskog Rennesa sa 1-3, iako su 'topnici' već od treće minute vodili s 1-0 pogotkom Iwobija. No, u 41. minuti isključen je branič Papastathopoulos, a Arsenal je potom primio čak tri gola. Strijelci su bili Boerigaud (43), Monreal (65-ag) i Sarr (88).

Villareal je u Sankt Peterburgu sa 3-1 nadigrao Zenit načinivši veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale.

Uzvratni susreti su 14. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close