Bundesliga

Pobjede Leipziga i Leverkusena; Freiburg iznenadio Borussiju Dortmund

Ove subote u sklopu 20. kola Bundeslige u standardnom terminu u 15.30 sati odigrano je pet susreta. Najveće iznenađenje priredio je Freiburg na domaćem terenu pobjedom od 2:1 protiv Borussije Dortmund.
Sport / Nogomet | 06. 02. 2021. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveće iznenađenje u 20. kolu Bundeslige priredio je Freiburg pobjedom na domaćem terenu od 2:1 protiv Borussije Dortmund.

Nakon prvog poluvremena bez golova, Woo-Yeong Jeong načeo je Dortmund golom s 20-ak metara u 49. minuti na asistenciju Grifa.

Svega tri minute kasnije, Schmid postiže prekarasan pogodak za vodstvo Freiburg od 2:0 u 52. minuti. Nakon odbijenog udarca pokupio loptu na rubu kaznenog udarca i pogodio bliži kut vratara Hitza.

Konačan rezultat postavio je tinejdžer Moukoko u 76. minuti na asistenciju Haalanda.

Demirović je za Freiburg igrao do 70. minute.

U Leverkusenu je viđena istinska golijada . Bayer je na domaćem terenu slavio s 5:2 protiv Stuttgarta.

Demirbay započeo je petardu Bayera golom u 18 minuti, a nastavio je svojim drugim zgoditkom na susretu u 31. na asistenciju Baileyja.

U 50. minuti Stuttrgart je smanjio na 2:1 golom Kalajdžića na asistenciju Thommyja u 50. minuti, ali već nakon šest minuta Bailey je iskroistio asistenciju Diabyja i povisio na 3:1.

Festival pogodaka se nastavila u 68. minuti kada je asistent ponovno Diaby, a za 4:1 zabija Wirtz. Stuttgart smanjuje na 4:2 u 77. minuti po ponovljenom scenariju, Kalajdžić zabija, a Thommy je asistent.

Konačan rezultat od 5:2 postavio je Demarai Gray u 84 minuti. Sosa i Jedvaj ostali su svaki na svojoj klupi do kraja utakmice.

RB Leipzig se iz Gelsenkirchena vraća s tri boda, nakon isto toliko golova u mreži slabašnog Schalkea.

Mukiele (45+3), Sabitzer (73) i Orban (87) bili su strijelci za Bikove.

Kolašinac je odigrao 90 minuta za Schalke i zaradio žuti karton.

Ostali rezultati:

Mainz – Union Berlin 1:0

Augsburg – Wolfsburg 0:2


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close