Osmina finala

Pobjedama Atletika i Borussie počela završnica Lige prvaka

U prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka Atletiko Madrid je rezultatom 1:0 savladao ekipu Liverpoola, a Borussia Dortmund je s 2:1 pobijedila tim PSG-a.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2020. u 07:51 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka Atletiko Madrid je rezultatom 1:0 savladao ekipu Liverpoola, a Borussia Dortmund je s 2:1 pobijedila tim PSG-a.

Sinoć je počela završnica elitnog europskog klupskog natjecanja u nogometu, a ukupno 16 klubova ostalo je u utrci za trofej Lige prvaka.

Atletico Madrid sinoć je na stadionu “Wanda Metropolitano“ ugostio aktuelnog prvaka Europe Liverpoola.

Domaćini su bolje otvorili meč i poveli golom Saula već u četvrtoj minuti. Do kraja meča viđeno je nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali nije bilo promjene rezultata.

U drugom meču osmine finala Lige prvaka na “Signal Iduna Parku“ u Dortmundu Borussia je dočekala ekipu PSG-a.

Domaći su vodstva došli u 69. minuti meča kada je gol postigao Erling Braut Haaland. Pet minuta kasnije izjednačujući gol za PSG postigao je Neymar, a već u narednoj minuti Haaland je udarcem s distance ponovo pogodio za konačnu pobjedu Borussie od 2:1.

Večeras igraju ...

U preostalim parovima osmine finala Lige prvaka danas se sastaju Atalanta-Valencia i Tottenham-Leipzig, dok su naredni tjedan na rasporedu mečevi Chelsea-Bayern, Napoli-Barcelona, Real Madrid-Manchester City i Lyon-Juventus.

Uzvratni susreti osmine finala su na rasporedu u ožujku, nakon čega će biti održan žrijeb parova za četvrtfinalne duele.

Sama završnica, odnosno finale Lige prvaka na rasporedu je 30. svibnja, a igrat će se na Olimpijskom stadionu ''Ataturk'' u Istanbulu.

Istanbul 20

Jučer je kompanija Adidas predstavila novu loptu ''Istanbul 20'' koja će biti korištena na tom finalu, a koja sadrži nacrtanu kartu grada na Bosforu sa dominantnom paletom ljubičastih nijansi.

Kopirati
Drag cursor here to close