Plemići za kraj uspješne jeseni

Pobjeda nad Leotarom nosi dva rekorda i još topliju zimu

Nogometaši Zrinjskog prvi će na zimsku stanku i zasluženi odmor, jer igrači Sergeja Jakirovića i prije ovog posljednjeg jesenskog kola osigurali su prvo mjesto s velikom prednosti ispred konkurencije.
Sport / Nogomet | 02. 12. 2021. u 13:48 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski imao je briljantan prvi dio sezone, a pobjeda nad Leotarom u petak navečer (18 sati, Arena Sport) samo bi bila šlag na tortu. Osim što bi s pobjedom učvrstili svoje prvo mjesto, uz to bi oborili još dva rekorda.

"Želimo se dobro prezentirati u zadnjoj utakmici prvog dijela. Raduje me što, unatoč tome što je kraj polusezone, i dalje se dobro radi, i dalje ima puno energije, a atmosfera je dakako dobra. Želimo zaokružiti ovu jesen i osvojiti tih 48 bodova, što nitko dosad nije uspio. I taj još jedan klupski rekord, devet uzastopnih pobjeda, svakako želimo srušiti. Motivacije ne nedostaje, ali bez obzira na rekorde želimo s pobjedom završiti ovaj dio", poručio je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Domaći će biti apsolutni favoriti, jer pored toga što su u naletu od osam uzastopnih pobjeda, dolazi im momčad koja je zadnji poraz izbjegla prije više od mjesec dana.

"Oni su zadnja četiri kola imali četiri poraza. Meni osobno izgleda da im je u zadnje vrijeme malo pao entuzijazam, ali isto tako sjećam se kako su nas tamo namučili. Došli smo do pobjede, ali Bilbija je u zadnjim minutama s crte izbio loptu koja je mogla završiti u našem golu. Ekipe koje se bore za ostanak dođu kod nas, postave blok i nadaju se da će izdržati. Moramo biti spremni na to", dodao je Jakirović.

U Zrinjskom moraju biti spremni i na loš teren, jer i za petak se najavljuje kiša koja će raskvasiti travnjak stadiona.

"Uvijek je teško probiti ekipu koja se brani, a kada je loš teren. Protiv Posušja je teren dosta izdržao i ne očekujem neke velike probleme. Svakako da je lakše ekipama koje se brane kada teren nije najbolji, pa zato moramo imati plan i za to". 

Za ovu utakmicu Jakirovću su otpali ozlijeđeni Mario Tičinović i suspendirani Ivan Bašić. Dragan Juranović je pod malim upitnikom, a svi ostali su na dispoziciji. 

 
 
Kopirati
Drag cursor here to close