Bundesliga

Pobjeda Leipziga: Dani Olmo morao ponoviti jedanaesterac

U 35. minuti Yussuf Poulsen izborio penal za Leipzig, a izvođač je bio Dani Olmo. Prvi pokušaj bivšeg igrača Dinama obranio je gostujući vratar, ali nekoliko trenutaka kasnije sudac Felix Zwayer ponovio je jedanaesterac...
Sport / Nogomet | 12. 02. 2021. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

RB Leipzig i Augsburg otvorili su 21. kolo Bundeslige, a domaćin je slavio s golovima Danija Olma (39') i Nkunkua (43'), dok je Caligiuri (78') bio precizan za Augsburg.

Leipzig je već na početku odredio u kojem smjeru će ova utakmica ići. U 4. minuti Nkunku je šutirao iz slobodnog udarca na rubu kaznenog prostora, a vratar Augsburga Gikiewicz je uspio obraniti.

Sljedeću ozbiljniju priliku u 24. minuti imao je bivši Dinamov napadač Dani Olmo. Prihvatio je odbijenu loptu nakon slobodnog udarca i šutirao iz veće udaljenosti, a lopta je završila tik uz lijevu stativu.

Nakon toga je u 35. minuti Yussuf Poulsen izborio penal, a izvođač je bio Dani Olmo. Prvi pokušaj bivšeg igrača Dinama obranio je gostujući vratar, ali nekoliko trenutaka kasnije sudac Felix Zwayer ponovio je jedanaesterac jer je Gikiewicz bio gotovo metar udaljen od gol linije prilikom Olmovog izvođenja.

Olmo je tako dobio drugu šansu za zgoditak i ovog puta je bio precizan za svoj četvrti gol ove sezone.

Pet minuta kasnije Leipzig je povisio vodstvo na 2:0 golom Nkunkua koji je neometan u šesnaestercu iskoristio dodavanje Yussufa Poulsena.

U 76. minuti Konate je napravio prekršaj za kazneni udarac u šesnaestercu Leipziga, a Zwayer još jednom pokazao na bijelu točku. Caligiuri je iskoristio priliku za Augsburg i smanjio na 2:1 u 78. minuti.

Leipzig sljedeći tjedan igra dvoboj osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola. Utakmica će se igrati u Budimpešti nakon što njemačke vlasti nisu dopustile engleskom klubu ulazak u zemlju zbog COVID-19 protokola.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close