Hrvatski čudotvorac

Pobjeda Jurićeve Verone nad Juventusom odjeknula svijetom

Momčad kojoj su uoči prvenstva predviđali ispadanje, ovom se pobjedom uspela na šesto mjesto ljestvice, koje vodi u Europsku ligu.
Sport / Nogomet | 09. 02. 2020. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poraz branitelja naslova Juventusa od Verone hrvatskog trenera Ivana Jurića odjeknuo je Italijom i svijetom. Treći poraz Torineza vratio je utrku za naslov s Interom i Lazijom u posve otvorenu fazu, no priča dana su Jurić i njegova Verona.

Momčad kojoj su uoči prvenstva predviđali ispadanje, ovom se pobjedom uspela na šesto mjesto ljestvice, koje vodi u Europsku ligu. I to nakon kakvog tjedna - Jurić je prvo uzeo bod AC Milanu na San Siru, potom je odigrao bez golova protiv Lazija, a sada je kao šlag na tortu srušio prvaka.

Video: Golovi i izgledne prilike s utakmice Verona - Juventus

''Verona je bila fatalna za Juve koji je pao pred mašinom koju je izgradio Ivan Jurić! Verona je osam utakmica u nizu bez poraza'', divi se u izvještaju s utakmice novinar Gazzette dello Sport, koja u naslovu piše: ''Ronaldo nije bio dovoljan, bajkovita Verona preokrenula!'', javlja HRT.

''Dominirali smo u prvom dijelu protiv Juventusa, a onda se pojavio umor i primili smo gol. Onda su oni koji su ušli u igru donijeli novu energiju i srčanošću smo nadvisili Juventus. Mislim da smo bili bolji i da smo zasluženo uzeli tri boda'', rekao je tvorac čuda iz Verone Ivan Jurić.

''Očito igramo drugačije kod kuće nego u gostima. Bila je to teška utakmica, znali smo da će biti i da će nam Verona biti težak protivnik. Dobro smo se držali, dvaput smo pogodili okvir gola, poveli, no ne može se gubiti utakmica s ovakvim greškama. Prvi gol bio je neobjašnjiv. Ako želim pobjeđivati, ne smijemo raditi takve pogreške uzrokovane olakim shvaćanjem protivnika i utakmice'', rekao je trener Stare dame Maurizio Sarri, javio je HRT.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close