Kaos u Frankfurtu

Pobjeda Eintrachta nad Leipzigom u sjeni velikog prosvjeda navijača

Utakmica između Eintrachta i Leipziga u Frankfurtu prekinuta je krajem prvog poluvremena zbog prosvjeda domaćih navijača koji su u sudačkoj nadoknadi prvog dijela na južnoj tribini imali svoj show.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2018. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač  i njegov Eintracht nastavljaju marš kroz Bundeligu prema Ligi prvaka.

Tim iz Frankfurta u posljednjoj utakmici 23. kola Bundeslige je kod kuće preokretom srušio RB Leipzig s 2:1 i stigao do trećeg mjesta na ljestvici, koje garantira elitu sljedeće sezone.

Jean-Kevin Augustin zabio je za vodstvo gostiju u 13. minuti poslije asistencije Konrada Laimera s desne strane. Međutim, uslijedio je preokret u samo četiri minute.

Prvo je u 22. Timothy Chandler zabio na drugoj vratnici nakon gužve, a u 26. Ante Rebić (igrao do 80. i dobio žuti karton) sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio loptu na 12-13 metara za Kevina-Prince Boatenga, koji je iz prve zabio za pobjedu domaćih.  

Time je Kovačeva momčad preskočila Leipzig, te sada ima svega jedan bod manje od drugoplasirane Borussije Dortmund, jedan više od Bayer Leverkusena i večerašnjeg rivala.

Inače, utakmica između Eintrachta i Leipziga u Frankfurtu prekinuta je krajem prvog poluvremena zbog prosvjeda domaćih navijača koji su u sudačkoj nadoknadi prvog dijela na južnoj tribini imali svoj show.

Nezadovoljni terminom odigravanja utakmica ponedjeljkom, navijači Eintrachta zasuli su teren teniskim lopticama, uz jasnu poruku s tribina.  

"Ulice će vratiti igru. Nogomet je za navijače. Nogometna mafija DFB", pisalo je na transparentima. Zbog toga je kasnio početak drugog poluvremena, dok su uklonjene loptice s travnjaka.

Iako se njihov omiljeni klub bori za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, ovom gestom poručili su što misle o nogometu koji je talac TV prava, marketinga i svega ostalog što ga guši već godinama.  

Njemački nogometni savez je, naime, odredio da se ove sezone ukupno pet utakmica igra ponedjeljkom, a večerašnja u Frankfurtu bila je prva. Nimalo lagan posao imao je sudac Felix Zwayer (36), koji je u početku nastupio ležerno i bez uzbuđenja, kazavši kapetanima timova na početku kako treba jednostavno igrati kao da je sve uobičajeno.

Međutim, uobičajeno nije bilo ništa. Prvo je početni udarac kasnio pet minuta, jer su mnogi navijači stajali iza gola. Službeni spiker ih je zamolio da pođu na tribinu, što su uz prosvjede i učinili, znajući da pravi show tek predstoji. Umjesto himne, putem razglasa je odjekivala pjesma  „I Don't Like Mondays“.

Navijači su imali gromoglasne zviždaljke, želeći onemogućiti igrače na terenu da čuju zviždaljku glavnoga suca, ali to očito nije u potpunosti uspjelo.

Drugo poluvrijeme kasnilo je sedam minuta, dok su se pokupile teniske loptice s terena, kojima je posebno masovno bio zasut vratar gostiju Gulacsi.

Nervoza se prenijela na igrače, a naročito nakon što je VAR sudac u 32. minuti poništio dosuđeni jedanaesterac za Leipzig, zbog prethodnog zaleđa. U prepiranju s protivničkim igračima posebno je prednjačio Boateng.














Kopirati
Drag cursor here to close