Europska liga

Pobjeda Chelseaja, remi Eintrachta

Eintracht je u Harkivu dva puta vodio preko Hintereggera (7) i Kostića (50), no domaći su uspijevali poravnati golovima Malosa (10-11m) i Taisona (67).
Sport / Nogomet | 15. 02. 2019. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni reprezentativci Mateo Kovačić i Ante Rebić odigrali su svih 90 minuta za Chelsea, odnosno Eintracht iz Frankfurta u prvim utakmicama 16-ine finala Europske lige, Chelsea je kao gost nadigrao Malmo sa 2-1, dok je Eintracht također kao gost odigrao 2-2 protiv Šahtara u Harkivu.

Chelsea je poveo sa 2-0 golovima Barkleya (30) i Girouda (58), da bi za domaće smanjio Christiansen (80) i to nakon što je Kovačić izgubio loptu na sredini igrališta.

Eintracht je u Harkivu dva puta vodio preko Hintereggera (7) i Kostića (50), no domaći su uspijevali poravnati golovima Malosa (10-11m) i Taisona (67), javlja Hina.

Club Brugge, kojega vodi hrvatski trener Ivan Leko, na svom je terenu preokretom stigao do 2-1 (0-1) pobjede protiv Salzburga. Prednost gostima donio je Junuzović (17), a u nastavku su za domaće poentirali Denswil (64) i Wesley (81). Karlo Letica ostao je na klupi Bruggea, dok Matej Mitrović nije konkurirao za nastup u momčadi belgijskog prvaka, dok je Marin Pongračić odigrao svih 90 minuta za Salzburg.

Filip Benković zbog ozljede nije bio u konkurenciji za nastup u momčadi Celtica za koju je Jozo Šimunović odigrao čitav susret, no škotski je prvak na svom terenu izgubio od Valencije sa 0-2 (0-1). Pogotke za goste postigli su Čerišev (42) i Ruben Sobrino (49).

Benfica je na gostovanju u Istanbulu pobijedila Galatasaray sa 2-1. Golove za portugalski sastav zabili su Salvio (27-11m) i Seferović (64), dok je pogodak za Galatasaray zabio Luyindama (54). Za portugalski sastav je od 81. minute zaigrao hrvatski nogometaš Filip Krovinović.

Gostujuću pobjedu ostvarila je i Sevilla koja je u Rimu porazila Lazio sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Ben Yedder u 22. minuti. Milan Badelj nije nastupio za Lazio, baš kao niti Marko Rog za Sevillu, javlja Hina.

Identičnim rezultatom Inter je u Beču pobijedio Rapid, a gol je zabio Lautaro Martinez iz jedanaesterca u 39. minuti. Ivan Perišić je igrao cijeli susret za goste, Marcelo Brozović nije nastupio zbog žutih kartona, dok je Šime Vrsaljko operirao koljeno. Ivan Močinić, Mateo Barać i Manuel Martić nisu nastupili za Rapid.

Krasnodar i Bayer Leverkusen su igrali 0-0, a Tin Jedvaj nije nastupio za goste. Bez golova je završio i susret praške Slavije i Racing Genka, a Ivan Fiolić je igrao za goste do 57. minute.

Iznenađenje večeri priredili su nogometaši bjeloruskog prvaka BATE Borisova koji su kao domaćini svladali Arsenal sa 1-0 (1-0). Pogodak odluke zabio je Dragun u posljednjim trenucima prvog dijela.

Kopirati
Drag cursor here to close