La Liga

Pobjeda Atletica u derbiju, Barca se više ne može nositi s jakim ekipama

Nakon visokog, 3:0 poraza od Benfice u Ligi prvaka, Barcelona je danas opet izgubila, i opet nije postigla pogodak. Na ispunjenom Wanda Metropolitanu, Barcelona je ispraćena s dva gola u mreži.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2021. u 23:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona je u Madridu poražena 2:0 od puno boljeg Atletica, čime postaje jasno da je ovogodišnji doseg Blaugrane prilično limitiran.

Barca je dobro otvorila utakmicu, doduše bez čistih prilika, ali je barem pokazala da se nije došla samo braniti.

Aktivan je bio Depay, imao je dvije dobre situacije u prvih deset minuta susreta, no to je bilo manje više to od napadačkog reda Blaugrane.

Atleti su poveli u 23. minuti, kada je Lemar mirno pospremio sjajnu loptu Luisa Suareza. Uprava Barcelone sigurno žali što je pustila slavnog Urugvajca da ode iz kluba.

I baš kad se učinilo da će Koeman preživjeti do poluvremena sa samo jednim golom u mreži, pojavljuje se Suarez i stavlja točku na “i” u prvom dijelu. Atletico 2, Barcelona 0. Opet kombinacija Lemara i Suareza.

U drugom dijelu, puno manje nogometa. Barcelona je imala posjed, ali nije imala igru. Coutinho je upropastio jednu sjajnu šansu, izbio je sam pred Oblaka, no Slovenac je obranio, točnije uhvatio je loptu rukama.

Statistički podatak prvog udarca u okvir gola, u kombinaciji jalovog pokušaja Coutinha savršen je prikaz Barcine igre na gostovanju u Madridu.

Čini se kako je od stare, nepobjedive Barcelone ostao samo visoki posjed lopte, ali ne i ubojitost.

Barcelona nakon reprezentativne stanke dočekuje na Campu Nou Valenciju, koja je u ovom kolu odigrala 0:0 na gostovanju u Cadizu.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close