International Champions Cup

Pobjeda Arsenala: Poraz Nike Kovača na startu turneje

Niko Kovač vapi za pojačanjima, no zasad Bayern nije toliko poželjna destinacija kao što je to možda bio nekad. Oni koje želi Kovač su preskupi, oni koje se nude pak nisu 'top klasa'.
Sport / Nogomet | 18. 07. 2019. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći europski nogometni klubovi imaju debele marketinške razloge za ljetnu turneju po Sjevernoj Americi, čime ujedno započinju i prva testiranja ekipa za predstojeću sezonu.

Tako su Niko Kovač i njegov Bayern startali porazom protiv Arsenala 2:1. Nakon prvog poluvremena nije bilo golova, a Arsenal je poveo odmah na početku drugog dijela, u 49. minuti. Louis Pozanski, 18-godišnji lijevi bek Bayerna, pokušao je očistiti Aubameyanga, ali je slučajno pospremio loptu u vlastitu mrežu.

U 71. minuti Bavarci su izjednačili. Serge Gnabry preciznim ubačajem pronašao je Roberta Lewandowskog koji u svom stilu zabija gol glavom.

Arsenal je potom stigao do pobjede dvije minute prije početka sudačke nadoknade. Tyreece John-Jules nakon kornera je ubacio, a Eddie Nketiah bježi Pozanskom koji je bio najlošiji igrač Bayerna i zabija za 2:1, prenosi SportKlub.

Bitno je za reći da iz dana u dan Niko Kovač vapi za pojačanjima, no zasad Bayern nije toliko poželjna destinacija kao što je to možda bio nekad. Oni koje želi Kovač su preskupi, oni koje se nude pak nisu 'top klasa'.

Bayern i Arsenal su dvije od ukupno 12 ekipa na prijateljskom turniru u Los Angelesu. Uz njih, tamo još nastupaju Fiorentina, Atletico Madrid, Inter Milan, Juventus, Benfica, Manchester United, Milan, Real Madrid, Tottenham, Bayern i Guadalajara.

Kopirati
Drag cursor here to close