Zrinjski - City

'Plemići' preko 'Građana' do polufinala Kupa BiH

Zrinjski je u četvrtfinalnom meču Kupa BiH bio bolji od Tuzla Cityja i rezultatom 2:1 prošao u polufinale.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2020. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrtfinalni meč Kupa BiH između Zrinjskog i Tuzla Cityja odigran je u srijedu pod Bijelim Brijegom. Zrinjski je slavio pobjedu rezultatom 2:1 i prošao u polufinale.

Susret je počeo velikom prilikom za Zrinjski. Filipović je u četvrtoj minuti odlično centrirao, Jakovljević pokušao, ali je golman gostiju odlično reagovao, piše SportSport.ba.

Naradno veliko uzbuđenje u Mostaru je viđeno u 16. minuti, kada je Zrinjski i stigao do prednosti. Filipović je ponovo ubacio, a Jakovljević pogodio glavom za 1:0.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski i Tuzla City

Najbolju priliku u prvom poluvremenu gosti su imali u 30. minuti. Odlično je Nukić šutirao sa 20 metara, ali je Soldo još bolje intervenirao.

Do kraja prvog poluvremen je viđeno još par opasnih situacija pred golom Tuzla Cityja, ali promjene rezultata nije bilo.

Na otvaranju drugog dijela nije bilo previše uzbuđenja, a onda su gosti u 62. minuti poravnali. Tuzla City je dobio slobodnjak na 20-ak metara do gola Zrinjskog, Vojo Ubiparip je sjajno šutirao i pogodio za 1:1.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski i Tuzla City

U 73. minuti se golman domaćih Soldo poigravao pred svojim golom, izgubio je loptu, a nogometaš Tuzla Cityja Nermin Crnkić (koji je u igru ušao u nastavku) ju je smjestio u mrežu. Na Soldinu sreću, arbitar je dosudio faul u napadu, pa od gola za preokret gostiju nije bilo ništa.

Treba istaknuti da su gosti burno protestovali zbog odluke sudije da svira faul u napadu, a zbog prosvjeda je trener Tuzla Cityja Elvir Baljić dobio i javnu opomenu.

U 78. minuti se u izglednoj situaciji našao Barbarić, ali je glavom šutirao preko gola.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski i Tuzla City

A onda dolazi 81. minuta, Ibanez ubacuje iz slobodnjaka, a Ćorluka koristi lošu rekaciju golmana i odbrane gostiju i pogađa za 2:1.

Do kraja je ostalo 2:1, pa je Zrinjski proslavio plasman u polufinale Kupa BiH. Treba istaknuti da je Tičinović u sudijskoj nadoknadi poslao loptu iz leđa golmana Tuzla Cityja, ali je ovaj gol poništen zbog ofsidea, piše SportSport.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski i Tuzla City

Zrinjski: Soldo, Čirjak, Zlomislić, Kunić, Barbarić, Jakovljević, Ibanez, Rustemović, Mišković, Filipović, Tičinović.

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Beganović, Sarčević, Hadžanović, Hasanović, Nukić, Leković, Ubiparip, Sesar, Morris.

Kopirati
Drag cursor here to close