Trica za prolaz

Plemići riješili Differdange: Ivančić zabio u debiju

Treću godinu zaredom mostarski HŠK Zrinjski igrat će u drugom kolu kvalifikacija za Europsku ligu.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2020. u 21:45 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Mladena Žižovića slavila je 3:0, golovima Nemanje Bilbije, Miloša Filipovića te novog napadača Josipa Ivančića, pa će prvi put imati europske utakmice i duboko u rujnu.

Zrinjski je u prvih pola sata imao inicijativu, ali nekih konkretnijih prilika nije bilo, ali dočekao je da gosti iz Luksemburga 'puknu' pred kraj prvog dijela. I to doslovno. U 37. minuti Anes Mašić je prošao po lijevoj strani i nakon što je njegov šut bio blokiran, lopta je opet došla do njega, pa ju je ubacio do Nemanje Bilbije, a ovaj postiže prvi europski gol za Zrinjski u ovoj sezoni.

Samo tri minute bilo je 2:0, strijelac je bio Miloš Filipović, a asistent – Geoffrey Franzoni. Bek Differdangea glavom je htio poslati loptu svom vrataru no sve što je napravio bio je idealan pas za Filipovića, koji je samo prebacio Strausa za 2:0.

U drugom dijelu domaćin se orijentirao na kontroliranje igre i čuvanje rezultata, pa je jedino vrijedno spomena u dobrom dijelu drugog poluvremena ulazak Josipa Ivančića. Hrvatski napadač prije samo nekoliko dana pridružio se Plemićima i već je ubilježio debi, i to u europskoj utakmici.

Bljesak.info / Zrinjski pobijedio Differdange
Bljesak.info / Zrinjski pobijedio Differdange
Bljesak.info / Zrinjski pobijedio Differdange
Bljesak.info / Zrinjski pobijedio Differdange

Da se radi o kvalitetnom napadaču Ivančić je pokazao u 79. minuti. Mladi Josip Bašić ubacio je iz kornera, a Ivančić pogodio glavom za 3:0.

Zrinjski će protivnika u drugom kolu doznati 31. kolovoza, a i u tom kolu mostarski klub imat će ulogu postavljene momčadi. Utakmica drugog kola kvalifikacija igrat će se 17. rujna.

Bljesak.info / Zrinjski pobijedio Differdange
Kopirati
Drag cursor here to close