Vranješ za pobjedu

Plemići opet pucali 'ćorcima': Borcu minimalna pobjeda

Treću utakmicu zaredom Zrinjski nije postigao gol, a poraz u Banja Luci drugi je gostujući za Plemiće u prva četiri kola.
Sport / Nogomet | 16. 08. 2020. u 18:47 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi 4. kola Premijer lige BiH pripao je Borcu, koji je s minimalnih 1:0 svladao goste iz Mostara. Zrinjski 11 godina nije slavio na tom stadionu, a u nedjelju je doživio novi poraz. Jedini gol na utakmici pao je već u petoj minuti susreta. 

Igrala se peta minuta kada je Almedin Ziljkić odlično prošao po lijevoj strani i ubacio nisku loptu gdje ju je dočekao Stojan Vranješ i zakucao u gol gostiju.

Do kraja susreta Plemići su pokušavali postići gol, imali su nekoliko odličnih prilika, ali nisu uspjeli i nakon četiri kola ostaju na samo četiri boda. To će dodatno pojačati pritisak na trenera Mladena Žižovića, koji je sve više na udaru kritika, a približava mu se i europska utakmica s Differdangeom.

 Mostarci su u Banja Luci bili oslabljeni za ozlijeđenog Nemanju Bilbiju, ali to ih ne opravdava od toga da jedan od najboljih napada u Premijer ligi ima samo jedan gol iz četiri odigrane utakmice.

Našavši se u zaostatku poslije sat vremena Žižović bio je prisiljen ubaciti još jednog napadača, Petra Kunića, te dvojicu krilnih napadača Filipovića i Govedaricu.

Ovaj potonji u 68. minuti imao je odličnu priliku, ali njegov udarac sa 17 metara otišao je desno od vrata. Minutu kasnije korner je izveo Filipović i najviši u skoku bio je Anes Mašić, ali njegov udarac glavom promašio je lijevu vratnicu za samo nekoliko centimetara.

Na kraju utakmice umalo je došlo do tučnjave, jer su se 'zakačili' aktualni igrač Zrinjskog Damir Zlomislić i bivši igrač Plemića, sada napadač Borca Saša Kajkut, ali se brzo smirilo i odmah poslije toga sudac Peljto označio je kraj za novu pobjedu domaćih.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Kopirati
Drag cursor here to close