Bilbija opet čovjek odluke

Plemići gaze dalje: U derbiju palo i Sarajevo

U derbiju 14. kola Premijer lige Zrinjski je s miminalnih 1:0 svladao Sarajevo i učvrstio se na prvom mjestu Premijer lige.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2021. u 18:24 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je posve nadigrao jednog od svojih najvećih rivala u Premijer ligi, ali mu je za pobjedu bio dovoljan samo jedan gol. Djelo je Nemanje Bilbije koji je lijepim pogotkom iz slobodnog udarca u 40. minuti.

Plemići sada imaju čak šest bodova više od Tuzla Cityja i utakmicu manje, a bila im je ovo i 10. pobjeda u tekućoj sezoni.

Prva uzbuđenja bila su već na samom početku kada su domaći dvaput u dvije minute tražili jedanaesterac, a oba puta u šesnaestercu gostiju pao je Dragan Juranović.

Bljesak.info / Domaći tražili jedanaesterac

Sudac Elvis Mujić Juranoviću je prvi put dao žuti karton zbog simuliranja, a kod drugog pada je samo odmahnuo rukom, iako se činilo da je veznjak Zrinjskog bio u kontaktu s igračem Sarajeva.

Bljesak.info / Juranović pao u šesnaestercu gostiju
Desetak minuta kasnije u velikoj šansi našao se Tičinović, no vratar Dizdarević spašava Sarajevo. 
 
Ipak, Zrinjski je u prvom dijelu bio toliko bolji da je pogodak bio pitanje trenutka, a pao je pet minuta prije odmora i to na spektakularan način. Mujić je dosudio slobodan udarac na nekih 18 metara od gola Sarajeva.
Izveo ga je Nemanja Bilbija i udarcem pokraj živog zida pogodio vrata Dizdarevića, koji se nije ni pomaknuo. Bio je to deveti gol u sezoni Bilbije, ali i 76. u dresu Zrinjskog, čime je sada postao najbolji strijelac u povijesti kluba.
 
U drugom dijelu Zrinjski je rutinski čuvao prednost i pokušavao doći do drugog gola, dok ga Sarajevo, s druge strane, nijednom nije uspjelo ugroziti.
 
Uostalom, Sarajevo za 90 minuta nije uspjelo uputiti niti jedan udarac u okvir gola Zrinjskog.
 
Bljesak.info / HŠK Zrinjski - FK Sarajevo 

Rezultati 14. kola:

Leotar – Sloboda 1:1 (Aćimović 72' / Ramić 88')

Rudar – Velež 2:2 (Jakupović 23', Mandić 52'-11m / Ćosić 34', Hasanović 75')

Zrinjski – Sarajevo 1:0 (Bilbija 40')

Posušje – Željezničar (nedjelja, 13:00)

Radnik – Široki Brijeg (nedjelja, 13:00)

Tuzla City - Borac (nedjelja, 19:30)

Ljestvica:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close