Ususret utakmici u Mostaru

''Plavi'' s Pecare znaju kako s ''Rođenima''

NK Široki Brijeg i FK Velež do sada su odigrali 26 međusobnih dvoboja u okviru Premijer lige BiH i tradicija je apsolutno na strani ''Plavih'' s Pecare.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2019. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / FK Velež - NK Široki Brijeg 0:3 (12. ožujka 2016.)

Nakon gotovo tri i pol godine NK Široki Brijeg ponovno će gostovati kod mostarskog Veleža u premijerligaškom dvoboju u Vrapčićima. Susret 5. kola Premijer lige BiH igra se u subotu, 17. kolovoza, s početkom u 17:30 sati.

Posljednji premijerligaški dvoboj ''Plavih'' s Pecare i ''Rođenih'' iz Mostara odigran je 12. ožujka 2016. godine kada su Širokobriježani ''protutnjali'' kroz Vrapčiće i rutinski svladali domaću momčad (0:3) koja je te sezone napustila društvo najboljih. Pogotke za pobjedu postigli su Ivan Sesar u 28. minuti, Ivan Krstanović iz jedanaesterca u 37. minuti te Jure Ivanković u 83. minuti utakmice.

NK Široki Brijeg i FK Velež do sada su odigrali 26 međusobnih dvoboja u okviru Premijer lige BiH i tradicija je apsolutno na strani ''Plavih'' s Pecare. NK Široki Brijeg slavio je 18 pobjeda, tri utakmice završile su bez pobjednika, a samo pet puta slavio je Velež. I impresivna gol-razlika na strani je Širokoga Brijega (50-17).

Kada je riječ o utakmicama odigranima na stadionu ''Rođeni'' u Vrapčićima, Velež je svih pet pobjeda iz međusobnih dvoboja upisao upravo na domaćem travnjaku, NK Široki Brijeg je šest puta odnio puni plijen iz Mostara, a samo su dvije utakmice završene neodlučeno. Dakle, i ovdje je statistika na strani Širokobriježana, kao i gol-razlika (13-21).

Kopirati
Drag cursor here to close