Video-tehnologija

Platini: VAR ubija nogomet

''U finalu SP-a između Francuske i Hrvatske VAR je pozvao suca koji je zatim dosudio penal za Francusku. Hrvati smatraju da ruka nije bila namjerna, Francuzi misle da jeste'', rekao je Platini.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2018. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini smatra da je tehnologija VAR "ubila" nogomet i nije donijela više pravde u ovoj sport.  

VAR je najnovija inovacija u nogometu korištena na svjetskom prvenstvu i talijanskoj Seriji A, ali Platini vjeruje da koristi samo za zaštitu nogometnih čelnika, prenosi Football Italia.  

''VAR nije donio pravdu u nogomet. Poznajem FIFA-u, njihov posao je da pronađu sustave koji im odgovaraju. U finalu SP-a između Francuske i Hrvatske VAR je pozvao suca koji je zatim dosudio penal za Francusku. Hrvati smatraju da ruka nije bila namjerna, Francuzi misle da jeste'', rekao je Platini.  

Dodao je da će u budućnosti možda kapetani ekipa i vratari nositi slušalice i na taj način komunicirati s trenerima na klupi koji će im davati instrukcije. 

''Na taj način ćemo ubiti nogomet, a to se vjerojatno već dogodilo u biciklizmu i formuli 1. Već smo ubili suce. Sucima VAR odgovara jer smanjuje njihovu odgovornost, a oni su uvijek na strani onih koji ih hrane'', zaključio je Francuz.

Kopirati
Drag cursor here to close