Ništa od saslušanja

Platini u znak prosvjeda odbio pojavljivanje pred Etičkim odborom FIFA-e

Sport / Nogomet | 16. 12. 2015. u 12:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnički tim Michela Platinija, suspendiranog predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA), priopćio je danas da se on neće pojaviti na saslušanju pred Etičkim odborom Svjetske nogometne federacije (FIFA). Platinijeva odluka je svojevrsni znak prosvjeda, jer smatra da je u njegovom slučaju od ranije poznata presuda, javlja Agencija Anadolija.

Odvjetnički tim u svom priopćenju ističe kako je presuda najavljena proteklog vikenda u medijima. Iako su FIFA-ini istražitelji zatražili da se Platini doživotno suspendira iz nogometa, moglo bi se dogoditi da prođe sa višegodišnjom zabranom. I takav rasplet bi ugrozio njegovu namjeru da se kandiduje za novog predsjednika FIFA-e.

Prije Platinijeve odluke iz Etičkog odbora FIFA-e naglasili su kako će Francuz imati pravedno suđenje, čak i u slučaju da ne dođe na saslušanje.

U središtu cijelog slučaja nalazi se potencijalni sukob interesa. Naime, FIFA je 2011. godine uz blagoslov predsjednika Seppa Blattera na Platinijev račun uplatila iznos od dva milijuna švicarskih franaka.

Kao obrazloženje za ovu uplatu Blatter je naveo da je riječ o njihovom džentlmenskog dogovoru koji su postigli za Platinijevu ulogu savjetnika u razdoblju od 1999. do 2002. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close