Mogli bi u zatvor

Platini i Blatter optuženi za prevaru

Slučaj se temelji na Platinijevom pismenom zahtjevu FIFA-i u januaru 2011. da mu se isplati dodatna plata za rad kao predsjednički savjetnik u Blatterovu prvom mandatu, od 1998. do 2002. godine.
Sport / Nogomet | 03. 11. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sepp Blatter

Bivši dužnosnici FIFA-e Sepp Blatter i Michel Platini optuženi su u utorak od švicarskog tužitelja za prevaru i druga kaznena djela nakon šestogodišnje istrage o kontroverznoj uplati od dva milijuna dolara.

Osamdesetpetogodišnji Blatter i šezdesetpetogodišnji Platini sada se suočavaju sa suđenjem za nekoliko mjeseci na saveznom kaznenom sudu u Bellinzoni.

"Ova uplata oštetila je imovinu FIFA-e i nezakonito obogatila Platinija" rekli su švicarski savezni tužitelji u priopćenju, piše AFP.

Slučaj se temelji na Platinijevom pismenom zahtjevu FIFA-i u siječnju 2011. da mu se isplati dodatna plaća za rad kao predsjednički savjetnik u Blatterovu prvom mandatu, od 1998. do 2002. godine. Blatter je ovlastio FIFA-u da izvrši uplatu u roku od nekoliko tjedana.

Slučaj iz rujna 2015. godine smijenio je Blattera prije roka s mjesta predsjednika FIFA-e i okončao kampanju tadašnjeg predsjednika UEFA-e Platinija da naslijedi svog bivšeg mentora.

U švicarskim slučajevima često su potrebne godine da se dođe do presude. Ako se na suđenju dokaže da su krivi, Blatteru i Platiniju prijeti i po pet godina zatvora.

Kopirati
Drag cursor here to close