Nije (li) u šoldima sve?

Plati milijardu i sedam stotina milijuna i osvoji Barcelonin 'Poker'!

Jer, odštetna klauzula za Messija je 700 milijuna, Dembelea i Coutinh po 400, a Suareza 200 milijuna eura. Toliko novca nitko neće uložiti u četvoricu nogometaša, makar se zvali tako kako se zvijezde Barce zovu.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2018. u 23:06 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamislite klub koji ima cijenu od milijardu i sedam stotina milijuna eura - na prste prebrojati. Međutim, još je teže sjetiti se kluba čija četvorica igrača sami vrijede 1,7 milijardi eura. U španjolskoj pokrajini Kataloniji to ipak nije toliki problem.

Dolaskom Phillipea Coutinha, Barcelonin poker asova ima odštetne klauzule upravo u visini navedenog vrtoglavog iznosa.

U ponedjeljak je CIES Football Observatory objavio svoje godišnje izvješće prema kojem se klubovi i menadžeri u pravilu ravnaju. Tako je Barcelonin "Poker" u sastavu Messi (202), Coutinho (123), Luis Suarez (129) i Dembele (96) ukupno vrijedan 550 milijuna eura.

Međutim, to ne znači da bi neki bogataš sad mogao doći kod predsjednika Bartomeua, napisati ček na 550 milijuna eura i ''strpati'' njegovu omiljenu četvoricu u zrakoplov. Jer, odštetna klauzula za Messija je 700 milijuna,  Dembelea i Coutinh po 400, a Suareza 200 milijuna eura. Toliko novca nitko neće uložiti u četvoricu nogometaša, makar se zvali tako kako se zvijezde Barce zovu.

Dakako, ovakve astronomske brojke opet imaju svoje ishodište u samoj Barceloni.

Kad su Katalonci prodali Neymara u PSG, pojavio se jedan domino-efekt. Naime, ako je PSG bio spreman platiti 222 milijuna eura za Brazilca, onda vjerojatno negdje postoji i gornja granica za Messija i ostale.

Kako bi to potencijalnim kupcima bilo što bolnije, odštetne klauzule ili početni iznosi za pregovore u vezi s igračima kao što su Coutinho, Kane, De Bruyne,  Dybala, Hazard i društvo, postavljene su na skalama za koje se dugo nije ni znalo da postoje.

Nije onda ni čudo što je odštetna klauzula za Messija 700 milijuna. Sve ima svoju cijenu, a kupac sam odlučuje koliko je spreman platiti.

Kopirati
Drag cursor here to close