Odvadi malo...

Plasirali se u Bundesligu, a onda kolektivno bojkotirali trenera!

Nakon utakmice protiv Sandhausena, koju je Nürnberg u nedjelju kao gost dobio s 2:0, trener je zakazao regenerativni trening za ponedjeljak. Međutim, njegova je odluka naišla na opće odbijanje prvotimaca.
Sport / Nogomet | 08. 05. 2018. u 07:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni njemački klub FC Nürnberg vraća se u Bundesligu, nakon što su u Zweiti kolo prije kraja osigurali jednu od prve dvije pozicije, skupa s Fortunom Düsseldorf.

Zasluge za ovaj uspjeh Nürnberga u velikoj mjeri pripadaju treneru Michaelu Köllneru. Međutim, nakon što je sa svojim timom osigurao povratak u elitini razred njemačkog nogometa, Köllner je doživio prvi bojkot svojih igrača, piše Bild.

Naime, nakon utakmice protiv Sandhausena, koju je Nürnberg u nedjelju kao gost dobio s 2:0, trener je zakazao regenerativni trening za ponedjeljak.

"Sezona još nije završena i ja ne želim da se netko od igrača ozlijedi", kazao je trener Köllner.

Međutim, njegova je odluka naišla na opće odbijanje prvotimaca. Svi su se složili da neće doći na trening!

"Trener je na kraju ipak shvatio da mi prvo želimo proslaviti uspjeh, jer ne doživljavaš svaki dan plasman u prvu ligu", kazao je kapetan momčadi Hanno Behrens (28).

Na građansku neposlušnost svih svojih profesionalaca trener je ipak reagirao na pravi način.

"Momčad se jednoglasno odlučila protiv moga poziva na trening. Nemam problema s tim, moram to poštivati", kazao je.

FC Nürnberg je jedan od klubova čiji najveći rezultati datiraju iz vremena prije formiranja Bundeslige u formi kakvu danas poznajemo (kao prva sezona Bundelige računa se 1963/1964). Povratnik u elitni razred njemačkog nogometa kroz povijest je devet puta osvajao naslov prvaka svoje zemlje, a zadnji put u sezoni 1967/1968.

Kopirati
Drag cursor here to close