Pojačanja

Plan B: Bayern umjesto željenog Sanea dovodi Dembelea iz Barcelone

Navodi se kako je posve izvjesno da će 22-godišnji Dembele sljedeće sezone zaigrati u Bayernu, ali da Salihamidžić želi malo pričekati i vidjeti kakav će biti rasplet vezan uz Antoinea Griezmanna i Neymara.
Sport / Nogomet | 02. 07. 2019. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ousmane Dembele trebao bi sljedeće sezone braniti boje Bayerna kojeg s klupe predvodi Niko Kovač.

France Football otkriva kako je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić uspostavio kontakt sa samim igračem putem njegovog predstavnika, a Bild piše i o Salihamidžićevim kontaktima i s odgovornim ljudima Barcelone.

Navodi se kako je posve izvjesno da će 22-godišnji Dembele sljedeće sezone zaigrati u Bayernu, ali da Salihamidžić želi malo pričekati i vidjeti kakav će biti rasplet vezan uz Antoinea Griezmanna i Neymara. Obje su zvijezde navodno na meti Barcelone, a njihovim dolaskom Bayernu bi bila olakšano i jeftinije Dembeleovo dovođenje.

U slučaju transfera Dembele bi postao peti francuski igrač nakon Comana, Tolissoa, Hernandeza i Pavarda koji će sljedeće sezone braniti boje Bayerna.

Bavarci su pokušali dovesti Dembelea još 2016. godine iz Rennesa, ali tada se odlučio na odlazak u Borussiju Dortmund.

Dembele je 2017. godine prešao iz Dortmunda u transferu vrijednom 125 milijuna eura, a Transfermarkt.de mu aktualnu vrijednost procjenjuje na 100 milijuna eura.

Zanimljivo je kako je Dembele tek ''Plan B'' za Bavarce, jer im je na meti bio Leroy Sane, njemački reprezentativac koji igra za Manchester City. Kako se dovođenje Sanea pretvara u nemoguću misiju, Demebele bi bio sljedeći izbor.

Naravno, najveći problem za Bavarce u slučaju Dembelea bila bi odšteta. Mundo Deportivo navodi kako Barcelona inzistira na odštetnoj klauzuli od čak 400 milijuna eura, kao što stoji u ugovoru između Barcelone i Dembelea. Takvu politiku vode iz prostog razloga što znaju da nijedan klub nije spreman platiti toliki novac za nekog igrača.

Kopirati
Drag cursor here to close