Svjetski prvak na Grbavici

Pjanićev jubilej: "Utakmicu protiv Francuske posvećujem svima koji su mi pomogli"

Nakon remija s Finskom (2:2) reprezentacija BiH u srijedu dočekuje aktualnog svjetskog prvaka Francusku.
Sport / Nogomet | 30. 03. 2021. u 19:40 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. između Bosne i Hercegovine i Francuske zakazana je za srijedu na stadionu "Grbavica" u Sarajevu s početkom u 20.45 sati.

“Važno je da igramo kompaktno, agresivno i jako utakmicu protiv Francuske”, izjavio je pomoćnik u stručnom stožeru reprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić.

Budući da je Ivajlo Petev pozitivan na Covid-19, pred novinare je izašao Rahimić kazavši kako svi znaju protiv koga igraju, protiv najbolje reprezentacije na svijetu.

"Znamo protiv koga igramo, protiv najbolje reprezentacije na svijetu. Imamo svoje zamisli, ali dosta toga zavisi i od protivnika. Teško je igrati napadački protiv Francuske i najvažnije je da igramo kompaktno, agresivno i jako i nadamo se pozitivnom rezultatu", kazao je Rahimić, te dodao da se već zna sastav za sutra.

Milarem Pjanić kazao je da ih očekuje teška utakmica, te da svi znaju kvalitete Francuske na terenu, ali da i njegovi suigrači znaju "kako će i što će".

"Neće biti lako, ali morat ćemo biti sigurni u sebe", dodao je Pjanić.

Inače, Pjanić će sutra upisati 100. nastup za reprezentaciju BiH.

Video: Press reprezentacije uoči Francuske

"Za mene je to važna utakmica i jubilej o kojem nisam mogao da sanjam. Moj san će sutra postati stvarnost, jer sam kao dijete s ocem prelazio tisuće kilometara da bih gledao naše Zmajeve. Sutrašnji susret posvećujem obitelji i prijateljima i svima koji su mi pomogli da igram za BiH. Nadam se da će naša zemlja u budućnosti imati još puno svijetlih trenutaka", naveo je Pjanić.

Utakmica između BiH i Francuske na programu je u srijedu na stadionu Grbavica u Sarajevu. Prijenos od 20.45 može se gledati putem Nova BH. 

Kopirati
Drag cursor here to close