Uoći utakmice s Italijom

Pjanić: Ne bojimo se Italije

Bit će izmjena u sastavu u odnosu na meč u Tampereu od prije dva dana kada je BiH odigrala loše, a nogometaši veznog reda uputili šest dodavanja k napadaču Edinu Džeki.
Sport / Nogomet | 10. 06. 2019. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gledali smo snimke, analizirali greške protiv Finske (izgubili 0:2, op.a.) i nadamo se da ćemo pokazati pravo lice protiv Italije, rekao je večeras u Torinu Robert Prosinečki, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koja sutra igra protiv Italije, javlja Anadolu Agency (AA).

Najavio je da će biti izmjena u sastavu u odnosu na meč u Tampereu od prije dva dana kada je BiH odigrala loše, a nogometaši veznog reda uputili šest dodavanja k napadaču Edinu Džeki.

”Imali smo poteškoća, Pjanić nije igrao. Bit će sutra puno bolje. Ekipa nije odigrala onako kako treba. Nismo bili pravi trkački i blizu igrača. Kada se borimo zajedno svi na terenu BiH teško tko može dobiti. Morat ćemo sutra unaprijediti pas igru s Pjanićem, ali i imati veću želju i motiv nego u Finskoj. Imat ćemo tešku utakmicu, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujem da će sutra BiH dobro izgledati”, kazao je Prosinečki.

BiH i Italija do sada su odigrali jednu utakmicu, prijateljsku 6. studenog 1996. na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase-Koševo”. BiH je pobijedila 2:1, golovima Hasana Salihamidžića i Elvira Bolića. Bila je to prva pobjeda BiH u povijesti nogometne reprezentacije.

”Nadamo se da ćemo ih sutra drugi put pobijediti. Talijani su favoriti u našoj skupini. U dobrom su momentu, složni su... Neće biti lako. Moramo pokazati drugo lice poslije Finske, ako želimo da još budemo u igri za EURO 2020”, istakao je Pjanić, o igri Italije dodavši:

''Osim što se dobro brane, sada imaju i u sredini i napadu odlične igrače. Dobro čuvaju loptu, imaju brze i kvalitetne, tehnički dobre igrače”.

Poručio je ”ne treba razmišljati o Finskoj”.

”Od kada je izbornik Prosinečki tu dosta pozitivnih stvari je bilo i moramo se tome vratiti. Da se na terenu zalažemo jedan za drugoga, da damo sve od sebe. Kvalitete imamo da stvorimo prilike i nađemo rješenje da ih zaustavimo na sredini terena. Moramo biti dobri kada imamo loptu. Biti dosta brži, da se branimo i trčimo zajedno. Mi se ne bojimo Italije. Ne vidim razloga što ne bi dobro odigrali i postigli dobar rezultat ovdje”, rekao je Pjanić.

Reprezentativci BiH večeras će na ”Allianz” stadionu u Torinu odraditi posljednje trening, gdje će sutra, 11. lipnja, odigrati meč četvrtog kola skupine ”J” kvalifikacija za EURO 2020 sa popularno zvanim ”azurima”.

Utakmica počinje u 20.45 sati, a BiH će sa tribina jednog od najljepših europskih stadiona bodriti oko 7.000 navijača.

Poslije tri odigrana kola u skupini ”J” prva je Italija s maksimalnih devet bodova. Slijede Finska sa šest, BiH i Grčka po četiri, Armenija tri, te Lihtenštajn bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close