Reprezentativac BiH

Pjanić: Nakon SP-a, imamo se želju prvi put plasirati i na EURO

Pjanić je kazao da vjeruje kako BiH trenutno ima momčad koja može osvojiti šest bodova na startu i u konačnici biti među dvije reprezentacije iz skupine koje će izboriti izravan plasman na EURO 2020.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2019. u 17:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Misli su nam koncentrirane na utakmicu s Armenijom i veoma je važno da kvalifikacije započnemo pobjedom zbog samopouzdanja'', izjavio je nogometni reprezentativac BiH i igrač Juventusa Miralem Pjanić.

Veznjak bh. reprezentacije na press konferenciji je kazao da vjeruje kako BiH trenutno ima momčad koja može osvojiti šest bodova na startu i u konačnici biti među dvije reprezentacije iz skupine koje će izboriti izravan plasman na EURO 2020.

''Pokušat ćemo uzeti šest bodova i startati najbolje što može. Neće biti lako, ali pokazali smo da imamo kvalitetu'', kazao je Pjanić.

Dodao je da mu je uvijek bilo zadovoljstvo igrati za reprezentaciju, pogotovo kada počinju bitne utakmice.

''Nismo nikada bili na europskom prvenstvu i imamo veliku želju otići. Maksimalno ćemo se potruditi postići taj cilj. Mislim da s ovim igračima imamo mogućnost završiti među prva dva u skupini i izravno se plasirati na EP'', izjavio je veznjak Juventusa.

Foto: Anadolija / Miralem Pjanić

Prokomentirao je i očekivanja u reprezentaciji Italije koju dobro poznaje.

Ističe da su Talijani favoriti i da su u potpunosti fokusirani samo na sebe.

''Nama je bitno početi sa šest bodova, u lipnju dolaze teže utakmice. Pokušat ćemo uzeti tri boda u Finskoj, a kasnije ćemo vidjeti što s Italijom'', navodi.

Ističe da pritiska kada igra u reprezentaciji nema i da mu je uvijek bilo zadovoljstvo nastupati s najboljim bh. napadačem Džekom.

''S Edinom sam tu desetak godina. Bili smo u momčadi koja je otišla na SP i nadam se da ćemo ići i na Europsko prvenstvo. Zadovoljstvo mi je uvijek bilo igrati s njim u momčadi, ali nećemo moći samo nas dvojica to uraditi. Morat će svi dati svoj doprinos, od igrača do navijača'', poručio je Pjanić i pozvao navijače da ih u što većem broju podrže i u ovim kvalifikacijama.

Susret BiH - Armenija na rasporedu je u subotu na Grbavici, a protiv Grčke u sljedećeg utorak na Bilinom Polju.

Kopirati
Drag cursor here to close