Član Juventusa

Pjanić: Nadam se obrani titule prvaka Italije

Pjanić je s Juventusom osvojio talijansko prvenstvo i Kup Italije, a igrao je finale Lige prvaka gdje je poražen od madridskog Reala.
Sport / Nogomet | 12. 01. 2018. u 09:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vezni nogometaš reprezentacije Bosne i Hercegovine i talijanskog Juventusa Miralem Pjanić vjeruje da će njegov tim ponovo osvojiti titulu prvaka Italije, a zadovoljan je i nastupima u Ligi prvaka.

''U Ligi prvaka nam ide dobro, a isto tako je u Seriji A. Nadam se da ćemo obraniti naslov prvaka Italije i osvojiti Kup. Ove godine još nekoliko ekipa će se boriti s nama za prvo mjesto, ali nadam se da ćemo se na kraju mi radovati'', rekao je Pjanić za Oslobođenje. 

Osvrnuo se i na nastupe reprezentacije BiH koja u prošloj godini nije uspjela izboriti plasman na svjetsko prvenstvo u Rusiji 2019. 

''Mi igrači smo isto krivi, a sada ostaje žal za svjetskim prvenstvom. Svaki igrač zna koliko to znači za njegovu karijeru. Baždarević je dobro radio, ali neke stvari se nisu poklopile i nedostajalo je sreće'', istaknuo je Pjanić. 

Dodaje da će na svjetskom prvenstvu navijati za ''komšije'', te da mu je žao što u Rusiji neće biti Italije. 

Pjanić je s Juventusom osvojio talijansko prvenstvo i Kup Italije, a igrao je finale Lige prvaka gdje je poražen od madridskog Reala.

U UEFA-inom izboru najboljih veznih igrača zauzeo je 4. mjesto. 

Kopirati
Drag cursor here to close