Najružniji doživljaj

Pjanić bez dlake na jeziku o treneru Barcelone

"Koeman me nije poštovao. Nikad nije razgovarao sa mnom. Nisam mogao ponovo prihvatiti situaciju koja mi se događala prošle sezone. Ja sam nogometaš, želim igrati i to je ono što me čini sretnim!"
Sport / Nogomet | 05. 09. 2021. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh reprezentativac Miralem Pjanić konačno je proteklih dana uspio otići iz Barcelone. Nakon višetjedne agonije, potpisao je za turski Bešiktaš.

Pjanić će ovu sezonu provest na posudbi u truskom velikanu.

Prošlogodišnji prelazak u Barcelonu trebao je biti korak naprijed u njegovoj karijeri no to se pokazalo kao velika pogreška. Kod trenera Ronalda Koemana Pjanić je dobivao skromnu minutažu pa je odlazak bio očekivani potez.

Pjanić je u intervjuu za madridsku Marcu istaknuo da ga Koeman nije poštovao i da su imali čudan odnos.

"Koeman me nije poštovao. Nikad nije razgovarao sa mnom. Nisam mogao ponovo prihvatiti situaciju koja mi se događala prošle sezone. Ja sam nogometaš, želim igrati i to je ono što me čini sretnim!", kazao je Pjanić

"Smatram da je bio pravi trenutak za dolaza u Barcelonu. Pokušali su me potpisati dvije godine zaredom. Ipak, u klubu sam naišao na trenera koji me ne poznaje i kojeg ja ne poznajem. Iskreno, još uvijek ne znam šta je želio od mene. Nikad mi nije govorio šta da radim, iako sam ga to često pitao. Nikad nisam imao nikakvih problema u bilo kojem timu, niti sa bilo kojim trenerom… Kako je vrijeme prolazilo moja situacija je bila sve gora. Niko mi nije davao nikakvo objašnjenje, ali sam uvijek bio profesionalan".

Pjanić je otkrio i kako je bilo očito od samog početka da ga je Koeman uzeo na zub.

"Imao sam Covid kada sam tek došao. Nisam počeo na vrijeme trenirati. Trener me nikad nije predstavio grupi kao ostale igrače. Od samog početka sve je bilo jako čudno. Profesionalac sam, mogu razumjeti da ne računaju na mene, ali netko mi je morao objasniti zašto. Nemam 15 godina. Koeman mi nikad nije dao pravu šansu. U svakoj utakmici koju sam igrao stavljao me na drugačiju poziciju.", kazao je Pjanić iskreno.

"Iskreno, pitao sam se što radim pogrešno. Sve sam analizirao. Možda mu se nije sviđalo što sam rekao pred novinarima… Možda je to, a možda me jednostavno nije volio. Volio bih da mi je to rekao u lice. Dobijemo utakmicu u Torinu, odigram dobro, a zatim me nema nikako u utakmici La Lige. Pitam se što je želio od mene. Nisam jedini koji nije igrao mjesecima, ali neka drugi govore za sebe. Mogao sam reći baš me briga, imam ugovor na tri godine, ali nisam takav…".

Prema Pjanićevim riječima, Koeman je čudan čovjek.

"Kako ćete motivirati igrača ako mu ne kažete što treba popraviti u igri? Nikad nije bio tu da vidi igrače koji nisu igrali na utakmici. Vrlo je čudan, po prvi put sam se susreo sa takvim načinom vođenja ekipe".

Inače, Pjanić je pristao na 60 posto smanjenu plaću u iduće tri godine ugovora.

"Zašto sam spustio plaću? Jer sam želio igrati i jer volim nogomet. Želio sam isto tako pomoći i klubu da se oporavi financijski. Još sam pod ugovorom s Barcelonom… Nije lako reći zbogom Barci, ali nisam dobio šansu s ovim trenerom".

Kopirati
Drag cursor here to close