Liga prvaka

Pirove pobjede gostiju: Chelsea i PSG prošli u polufinale

Nakon što su Parižani u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka slavili s 3:2 u gostima, u utotrak je PSG ugostio Bavarce u uzvratu, a gosti su slavili s 1:0, međutim nedovoljno za prolaz u polufinale.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2021. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlog tjedana Bayern i PSG su ljubitelje nogometa počastili istinskom ljepoticom u kojoj su Parižani slavili s 3:2 u gostima u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Večeras je PSG ugostio Bavarce u uzvratu, a gosti su slavili s 1:0, međutim nedovoljno za prolaz u polufinale.

Zaprijetio je PSG već u trećoj minuti kada je Mbappe pobjegao obrani Bayerna, a njegov pokušaj iskosa završio pored gola. Novu veliku priliku Parižani su imali u 27. minuti kada je Mbappe probio desnu stranu i ubacio u kazneni prostor za Neymara koji bio sam pred Neuerom, a njemački vratar sjajno je intervenirao i obranio pokušaj Brazilca.

Još jednu veliku priliku propustio je realizirati Neymar u 39. minuti kada je pogodio stativu iz kaznenog prostora. Brojni promašaji PSG-a rezultirali su golom na drugoj strani.

Naime, u 40. minuti je Choupo-Moting ugurao jedan odbijanac u mrežu Navasa za 1:0 pa se na odmor otišlo s vodstvom Bayerna.

PSG je i u nastavku htio osigurati prolaz u polufinale Lige prvaka pa su nastavili sa stvaranjem opasnih prilika. U 53. minuti je Di Maria je primio loptu u šesnaestercu i odigrao u sredinu za Neymara koji je zakasnio na loptu u izglednoj prilici da je lagano pospremi u mrežu. Vrijedi istaknuti i 80. minutu kada je zabio Mbappe, ali je pogodak poništen zbog zaleđa.

Pokušavao je Bayern do kraja doći do još jednog gola s kojim bi prošao u polufinale, ali bez uspjeha. PSG će protivnika u polufinalu saznati sutra, a to će biti bolji iz ogleda Manchester Cityja i Borussie Dortmund.

Ispadanjem Bayerna, evidentno je da ove sezone neće biti obrane naslova prvaka Europe.

Chelsea je s Portom odigrao uzvratnu utakmicu u Sevilli nakon slavlja u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka u kojoj su slavili s 2:0.

Za ovaj susret ne može se kazati da je nešto posebno sve do zadnjih minuta kada je Porto uspio zabiti za 1:0, što im nije bilo dovoljno za proći dalje.

Prvi dio utakmice završio je s ukupno osam udarac na gol s obje strane, ali nijedan nije bio u okvir. Dojam je da je Porto bio opasniji, imao je više obećavajućih šansi i pet udaraca na gol, ali nijedan u okvir.

Prvi udarac u okvir na utakmici dogodio se tek u 66. minuti kada je Uribe uputio udarac glavom prema vratima Chelsea, a siguran je bio Mendy.

Tek u sudačkoj nadoknadi vidjeli smo i drugi udarac u okvir kada je Taremi pogodio sjajnim škaricama za pobjedu Porta.

Chelsea će protivnika u polufinalu saznati sutra kada igraju Liverpool i Real Madrid, a Madriđani su bili bolji u prvom ogledu s 3:1.

Kopirati
Drag cursor here to close