Coutinho vs Griezmann

Philippe Coutinho bez sedmice na leđima: Čeka se Griezmann?

Poznato je da Antoine Griezmann nosi sedmicu po uzoru na Davida Beckhama. U Barceloni su spremni sačuvati mu sedmicu dok ne dođe, što bi u Realu primjerice ipak bila nemoguća misija sve dok tamo igra neprikosnoveni CR7.
Sport / Nogomet | 20. 01. 2018. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U hijerarhiji Barceloninih zvijezda postoje pisana i nepisana pravila, a važnost jednoga nogometaša uvijek se mjerila i po tome hoće li moći dobiti broj na dresu koji je poželio.

Kako piše Fox Argentina, unatoč činjenici da je Philippe Coutinho najskuplje Barcino pojačanje, čija bi cijena mogla dosegnuti 160 milijuna eura uz sve moguće bonuse, broj sedam na dresu ipak neće moći dobiti.

Naime, sedmica je ostala slobodna nakon odlaska Arde Turana u Tursku, ali ona će se zadržati ''u skladištu'', zbog čega novinar Foxa zaključuje kako ju Katalonci čuvaju za Antoinea Griezmanna, čiji se dolazak na Camp Nou očekuje ovoga ljeta.

Poznato je da Antoine Griezmann nosi sedmicu po uzoru na Davida Beckhama. U Barceloni su spremni sačuvati mu sedmicu dok ne dođe, što bi u Realu primjerice ipak bila nemoguća misija sve dok tamo igra neprikosnoveni CR7.

Kako god da bude, Philippe Coutinho će nositi broj 14, piše Fox, što automatski znači da Javier Mascherano napušta Barcelonu, jer ne mogu dvojica nositi isti broj. Dolazak Coutinha i Yerryja Mine ionako je ubrzao odlazak Mascherana u Kinu, a najnovija raspodjela brojeva na dresovima to očito i sugerira. Inače, mladi Yerry Mina nosit će broj 24.

Poznavatelji nogometa će se pak lako sjetiti i simbolike broja 14 u Barceloni.  Legendarni Johan Cruyff proslavio je taj broj i obvezao sve one koji ga nose da puno toga pokažu. Philippe Coutinho ima sve predispozicije da to i učini.

Što se tiče Griezmanna, on do kraja ove sezone ostaje u Atlético Madridu, ali je za njega, pored Barcelone, zainteresiran i Manchester United. Odštetna klauzula za njega trenutačno je 200 milijuna eura, ali se očekuje da će na ljeto biti spuštena na prethodnu vrijednost od 100 milijuna.

Guillermo Amor iz Barcelonina tima za odnose s javnošću kazao je jednom prilikom da su razgovarali s predstavnicima Griezmannova menadžmenta, zbog čega je Amor imao probleme unutar kluba, a u neku ruku dobio i po prstima od nadređenih. Međutim, u pravilu dobro upućeni argentinski izvori sugeriraju kako je ovaj posao puno bliže svome zaključenju, negoli bi obje strane u ovome trenutku željele priznati.

Kopirati
Drag cursor here to close