25-godišnji napadač

Petković: Dolazak u Dinamo bila mi je prekretnica u karijeri

Petković je otkrio kako su mu govorili da je povratak u Dinamo iz Italije korak unazad u njegovoj karijeri.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2019. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da nije bilo Dinamovog ispadanja iz Europe, teško da bi ova godina mogla biti bolja za napadača "Modrih" Brunu Petkovića (25), koji je u anketi tportala proglašen najboljim nogometašem godine.

"Debitirao sam u reprezentaciji, zabio sam pogodak u važnoj utakmici protiv Slovačke, zabio sam gol u Ligi prvaka. Jako puno toga dobroga mi se dogodilo u 2019. godini i teško mi je izdvojiti neki poseban trenutak," kazao je Petković dodavši: "Nadam se da će iduća godina biti još bolja. Nastavljam raditi maksimalno, neću se zadovoljiti s individualnim nagradama. Uvijek u životu težim da budem bolji iz dana u dan i vjerujem da iduća godina može biti još bolja."

Petković je otkrio kako su mu govorili da je povratak u Dinamo iz Italije korak unazad u njegovoj karijeri. No, priznao je kako je dolazak u Maksimir bila prekretnica u njegovom životu.

"Dolazak u Dinamo bila je prekretnica u mojem životu i karijeri. Po nekima je to bio korak unazad, ali shvatio sam da moram nešto promijeniti, znao sam da u Italiji više ne ide," kazao je, javlja Hina.

Petković je na "Čizmi" proveo šest godina (2012-2018) promijenivši sedam klubova. Igrao je za Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus, Trapani, Veronu i Bolognu. No, ključnim se pokazao povratak u domovinu. U nešto više od godine dana od relativno nepoznatog igrača došao je do statusa prvotimca hrvatske reprezentacije.

"Moj cilj je bio igrati za reprezentaciju, možda nisam vjerovao da će sve dogoditi tako brzo, ali uvijek sam vjerovao u svoje kapacitete. Uz puno rada i sportske sreće to mi se i poklopilo. Bilo je puno nepravdi tijekom moje karijere, sada mi se to vratilo na najbolji način," dodao je.

Kazao je kako ne razmišlja previše o nastavku karijere u nekom drugom klubu, premda je iskreno priznao kako je san svakog igrača završiti u nekom od velikih klubova.

"Želja svakog igrača je završiti u nekom svjetskom top klubu, ali nemam nikakve informacije o tome. Lijepo mi je u Dinamu, ovdje su mi obitelj i prijatelji i nemam razloga za odlazak," rekao je Petković.

Otkako je u ožujku ove godine debitirao za hrvatsku reprezentaciju, Petković u dresu 'vatrenih' igra sjajno. U osam nastupa zabio je pet golova. Idućeg ljeta svjetske doprvake očekuje Europsko prvenstvo, ogledi u skupini protiv Engleske, Češke, te nekoga iz kvarteta Norveška, Srbija, Škotska, Izrael.

"Na europskom prvenstvu nema laganih skupina. Protiv Engleske neće biti lako, radi se o odličnoj momčadi, međutim svjesni smo i svoje snage," kazao je.

"Mi smo druga reprezentacija na svijetu i vjerujem kako protiv nas nitko nije veliki favorit."

Kazao je kako u reprezentaciji nitko ne postavlja nikakve imperative.

"Imamo kvalitetu za veliki rezultat, ali nema imperativa ponavljanja rezultata iz Rusije," kazao je Petković, javlja Hina.

Na oproštaju od ove polusezone, nogometaše Dinama u srijedu na stadionu Maksimir očekuje odgođeni ogled protiv Rijeke. "Modri" vode na ljestvici sa 44 boda, Hajduk je drugi s devet bodova manje, dok Rijeka na trećem mjestu ima 10 bodova minusa.

"Premda će to biti zadnja utakmica ovog dijela sezone u nju ulazimo maksimalno spremni i koncentrirani. Svjesni smo snage Rijeke, to je odlična ekipa, ali uvjeren sam kako će naša kvaliteta prevagnuti," kazao je na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close