Premiership

Petica Chelseaja, dva pogotka Higuaina

Gonzalo Higuain je u debiju u novom dresu zabio dva gola te je postao prvi igrač Plavaca još od Marija Stanića koji je bio dvostruki strijelac u domaćem debiju protiv West Hama u kolovozu 2000.
Sport / Nogomet | 02. 02. 2019. u 19:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvoboju 25. kola engleske Premier lige Chelsea je na svom Stamford Bridgeu svladao Huddersfield sa 5-0 (2-0), a svoja prva dva prvenstvena pogotka za "plave" postigao je 31-godišnji argentinski napadač Gonzalo Higuain, koji je u zimskom prijelaznom roku stigao iz Milana.  

Higuain je prvi zatresao mrežu zadnje momčadi na ljestvici u 16. minuti. Pred kraj prvog poluvremena Eden Hazard je iskoristio kazneni udarac za 2-0, a Belgijac je u 66. minuti postigao i treći pogodak za Chelsea. U 69. minuti Higuain je po drugi put zatresao mrežu, da bi konačnih 5-0 postavio David Luiz u 86. minuti.

Važnu pobjedu u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa ostvario je Crystal Palace koji je pred svojim navijačima pobijedio predzadnji Fulham sa 2-0. Za sedmu pobjedu Palacea u ovoj sezoni strijelci su bili Milojević u 25. minuti iz kaznenog udarca i Schlupp u 87. minuti.

Wolverhampton je zasada jedina gostujuća momčad koja je odnijela pobjedu u 25. kolu. "Vukovi" su slavili sa 3-1 na gostovanju kod Evertona. Neves iz penala (7), Jimenez (45) i Dendoncker (66) bili su strijelci za goste, dok je jedini pogodak za Everton postigao Gomes (27).

Nadomak gostujućoj pobjedi u izravnom dvoboju ugroženih momčadi bio je Southampton kod Burnleyja. No, u posljednjoj minuti sučeve nadoknade domaćima je suđen kazneni udarac, a za konačnih 1-1 pogodio je Barnes (90+4). Southampton je vodio od 55. minute pogotkom Redmonda.

Tottenham je privremeno preskočio Manchester City na drugom mjestu, nakon što je u prvom dvoboju 25. kola na Wembleyju pobijedio Newcastle sa 1-0, a strijelac pobjedničkog pogotka u 83. minuti bio je Korejac Heung-Min Son.

Vodeći Liverpool ima 61 bod i utakmicu manje od drugoplasiranog Tottenhama koji ima 57 bodova. Manchester City je treći sa 56 i utakmicom manje. Četvrti je Chelsea sa 50 bodova. U zoni ispadanja su Cardiff sa 19, Fulham sa 17 i Huddersfield sa samo 11 bodova.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close