BiH u Finskoj

Petev uoči debija: "Ne brine me loša forma Pjanića i Džeke"

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će igrati u Helsinkiju protiv Finske, prvu utakmicu pod vodstvom novog izbornika Ivajla Peteva.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2021. u 17:35 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev na klupi Zmajeva debitirat će u Helsinkiju protiv Finske. Bit će to utakmica za Svjetsko prvenstvo 2022. i dolazi nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Euro.

Uoči te utakmice Bugarin se pojavio na službenoj konferenciji u društvu Edina Džeke, a prvo pitanje odnosilo se na to hoće li kapetan reprezentacije igrati protiv Finske. 

“Spreman sam za sutra”, odgovorio je Džeko.

Petev je dodao da njegova ekipa nema problema s ozljedamai da se nada da će posljednji trening proći bez problema, kako bi svi igrači sutra bili na raspolaganju.

“Na 90 posto sam spreman za prvih 11. Sutra ću na sastanku igračima reći startere. Imamo plan, želimo pobijediti, a na koji način ćemo to pokušati ostvariti, vidjet ćete sutra”, rekao je Petev, odbivši komentirati bi li bio zadovoljan bodom.

On je dodao da će bh. tim svim snagama ići na pobjedu, a da li bi unaprijed bio zadovoljan osvojenim bodom, nije želio komentirati. Dodao je i kako nije zabrinut zbog forme Pjanića koji sve manje igra u Barceloni.

“Miralem i Džeko su preiskusni igrači, znaju kako i na koji način se ponašati. Nadam se da će on i cijela ekipa sutra biti na dobrom nivou”, optimističan je Bugarin.

Edin Džeko je dodao kako da očekuje bolje rezultate.

“Sam izbornik ne donosi bolje rezultate. Mi smo igrali kvalifikacije, nismo bili na nivou na kojem trebamo biti. Od igrača očekujem, počevši od mene, mnogo, mnogo više, nego što smo davali”.

Utakmica između Finske i Bosne i Hercegovine igra se u srijedu od 20.45 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close