Izbornik bh. reprezentacije

Petev: Protiv Danske moramo pokazati više snage i karaktera

''Ibrahim Šehić ima problema s koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjet ćemo koliko će biti spreman za Dansku'', kazao Ivaylo Petev.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2021. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva dana nakon utakmice s Crnom Gorom izbornik nogometne “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev kaže da su se utisci slegli te da je stručni stožer detaljno analizirao igru tima, ali i svakog pojedinca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prijateljski susret protiv Crne Gore na Grbavici završen je rezultatom 0:0, tako da je BiH niz bez pobjede produžila na 12 utakmica, a Petev na četiri od kada je preuzeo izbornu poziciju.

“Mnogo bi lakše bilo da smo pobijedili ili pokazali više na terenu. Međutim, momci su se trudili i željeli da se pokažu u najboljem svjetlu. Veliki broj igrača je dobio priliku, neki su je iskoristili, a neki i nisu. Ne bih nikoga posebno izdvajao, razgovarao sam s igračima i oni znaju gdje su griješili i što moraju popraviti. Smeta mi što smo Crnoj Gori lako pružali šanse, što nije bilo više pritiska i dovoljan ured da iz dvije stopostotne prilike, koje smo stvorili u prvom poluvremenu, postignemo pogodak. Rezultat je na kraju i realan, ali protiv Danske moramo biti konkretniji, ozbiljniji, pokazati više snage i karaktera“, istaknuo je Petev za službenu internet stranicu Nogometnog saveza BiH.

Uoči sutrašnjeg putovanja za Kopenhagen izbornik ističe da su svi reprezentativci spremni, izuzev golmana Ibrahima Šehića, koji bio sjajan na golu u utakmici protiv Crnogoraca. Također, kazao je da protiv Danske neće biti Radeta Krunića, koji ima važne privatne obveze, ali da se u tim vraća Siniša Saničanin, koji je propustio susret s Crnom Gorom, kako bi potpisao ugovor s beogradskim Partizanom.

“Igrači su odmorni, zdravi i osim Šehića spremni za današnji trening. Šehić ima problema s koljenom, potrebno mu je malo odmora i vidjet ćemo koliko će biti spreman za Dansku. Vraća se Saničanin, što je dobro, ali neće biti Krunića kojeg sam pustio zbog neodložnih privatnih obveza“, rekao je izbornik bh. reprezentacije i osvrnuo se na narednog protivnika:

“Radi se o reprezentaciji koja je među pet najboljih u Europi što znači da će i pristup biti drugačiji u ovoj utakmici. Za njih je ovo generalna proba za EURO, dok mi moramo pokazati volju i maksimalno se angažirati od prve do 90. minute. Već smo sedam-osam dana zajedno tako da smo se upoznali i stvorili dobru atmosferu. Očekujem kvalitetniju igru i odgovornije ponašanje na terenu. Ambijent s gledateljima na stadionu će sigurno biti lijep, mi samo moramo igrati i uživati.“

“Zmajevi“ su u srijedu na stadionu Grbavica odigrali 0:0 u prijateljskom ogledu s Crnom Gorom, a ciklus će završiti u nedjelju duelom protiv Danske na stadionu Brondby u Kopenhagenu s početkom u 18 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close