Gubitnika mijenja - gubitnik

Peter Stöger novi je trener Borussije Dortmund

Ovo je za mene ogromna radost. Kao i svi ostali, i ja sam iznenađen što je stigao ovaj poziv. Ovo je iznimna šansa i izazov, koji se dobivaju valjda samo jednom u životu.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2017. u 22:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski nogometni strateg Peter Stöger (51), koji je prije osam dana dobio otkaz u Kölnu jer je u 14 utakmica osvojio samo tri boda, novi je trener Borussije Dortmund.

Kao što je prethodno najavljeno, Nizozemac Peter Bosz (54) otpušten je iz Borussije, a mijenja ga trener koji je u ovogodišnjoj sezoni Bundeslige postigao znatno manje. Stöger je dobio ugovor do kraja sezone.

"Ovo je za mene ogromna radost. Kao i svi ostali, i ja sam iznenađen što je stigao ovaj poziv. Ovo je iznimna šansa i izazov, koji se dobivaju valjda samo jednom u životu. S puno emocija i zadovoljstva ću ući u ovu priču", kazao je Stöger.

Nakon otkaza u Kölnu, Austrijanac se već vratio svojoj obitelji u Beč, ali poziv šefa Borussije Watzkea sve je promijenio. Umjesto odmora i razmišljanja u miru što i kako dalje, Stöger će do lipnja voditi jednu od najboljih njemačkih momčadi, krcatu zvijezdama, ali momčad koja je u slobodnome padu.

No, Stöger nije gubio ni trenutka nakon što je angažiran u Dortmundu. Već je u nedjelju vodio prvi trening momčadi, a hoće li osvojiti više bodova nego u Kölnu, znat će se vrlo brzo.

U svakom slučaju, kako piše Bild, Stöger je samo premosnica do ljeta, kada u Borussiju dolazi Julian Nagelsmann, sadašnji trener Hoffenheima.

Kopirati
Drag cursor here to close