"Dios del fútbol"

Petarda Barcelone i fantastična večer Messija

Fantastični Argentinac sudjelovao je u svih pet pogodaka, prvi i posljednji namjestio Suarezu, odnosno Piqueu, a između tih golova stigao je postići i hat-trick!
Sport / Nogomet | 16. 12. 2018. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudeći prema tablici uoči utakmice, trebao je to biti nekakav poluderbi, dvoboj lidera i momčadi koja koketira s pozicijama što vode u Europu, ali se utakmica Levantea i Barcelone pretvorila u jednosmjernu ulicu.

Katalonci su svojim domaćinima ubacili pet lakih komada (5:0), a novi je šou priredio jedinstveni Lionel Messi.

Fantastični Argentinac sudjelovao je u svih pet pogodaka, prvi i posljednji namjestio Suarezu, odnosno Piqueu, a između tih golova stigao je postići i hat-trick!

Doduše, u početku je Blaugrana živjela vrlo opasno, jer je u prvih 30-ak minuta. Levante je u tom periodu igre stvarao (polu)prilike, imao i gredu. A onda je Messi uzeo jednu loptu, kružio oko šesnaesterca i odgađao šut, odvlačeći pažnju obrane Leveantea. Na kraju je majstorski proigrao Suareza koji vrlo efektno koristi Messijevo dodavanje i dovodi Barcu u vodstvo.

Sljedeća tri pogotka nose potpis Messija, posebno lijepa akcija bila je kod njegovog trećeg kad je Suarez odlično proigrao Vidala, ovaj odigrao povratnu, a Barcina desetka zatresla mrežu.

I na kraju je Messiju šou ukrao - Gerard Pique. Povukao je jednu loptu, došao na 30-ak metara od gola pa odlučio ostati u napadu. Odigrao dupli pas s Messijem, matirao svoga čuvara i zatresao mrežu.

Ivan Rakitić igrao 90 minuta za katalonski sastav, dobio žuti u prvom poluvremenu.

Pobjedom se Barca vratila na vrh. Ima 34 boda, u leđa joj gledaju Sevilla i Atletico s 31, dok je Real na četvrtoj poziciji s 29 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close