Budimpešta

Petar Zadro počinje nastup na SP-u protiv Bjelorusa Minkoua

Sport / Nogomet | 29. 08. 2017. u 07:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački judaš Petar Zadro danas će se u kategoriji -66 kilograma boriti s Bjelorusom Dzmitryjem Minkouom na Svjetskom prvenstvu koje se održava u mađarskoj prijestolnici Budimpešti.

Osvajač srebrene medalje na EYOF u Utrechtu 2013. godine i pobjednik ovogodišnjeg Europskog kupa u Sarajevu, odmjerit će snage s bjeloruskim prvakom, koji se u omladinskim kategorijama okitio brojnim odličjima, prošle godine je osvojio bronze na prestižnim natjecanjima u Sofiji i Minsku, a ove godine bio je treći na grand slamu u Ekaterinburgu.

Ako prođe prvu prepreku, Zadro će se boriti protiv pobjednika duela između Australijanca Nathana Katza i Filipinca Shugena Nakana.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu nastupit će s osam natjecatelja, koji će u snažnoj konkurenciji judaša s pet kontinenata i 125 zemalja svijeta pokušati doći do odličja. Zadro je jedini bh. natjecatelj koji nastupa danas.

Brončana s europskog prvenstva i druga na svjetskoj rang listi - Larisa Cerić, u kategoriji +78 kao nositeljica u prvom kolu je slobodna, dok će u borbi za četvrtfinale odmjeriti snage s boljim iz duela između Turkinje Kara Kubre i Amerikanke Nine Cutro.

Harun Sadiković, peti s prvenstva Europe u kategoriji +100 kg, u prvom kolu će se boriti protiv Bjelorusa Aliaksandra Vakhaviaka. Srebrena s Olimpijskih igara mladih Aleksandra Samardžić u kategoriji -70 kg u drugom kolu će se boriti protiv natjecateljice iz Kenije Dianah Kane.

U kategoriji - 100 kg Ibro Miladin će se u prvom kolu boriti protiv Joakima Dvarbya iz Švedske.

Rijad Dedeić i Toni Miletić nastupaju u kategoriji - 90 kg. Dedeić će odmjeriti snage s Uzbekistancem ShakhzodbekomSabirovim, a Miletić s Gruzijcem UshangijemMargianijem.

Nikola Boljanović u drugom kolu kategorije - 73 kg borit će se protiv Albanca Jona Vrenozija.

Kopirati
Drag cursor here to close