Nakon 36 godina na ''Mundijalu''

Peru posljednji sudionik SP-a, pogledajte konačne jakosne skupine

Peruanci se pobjedom nad Novim Zelandom nakon 36 godina plasirali na Svjetsko prvenstvo
Sport / Nogomet | 16. 11. 2017. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Perua pobijedila je sinoć u Limi reprezentaciju Novog Zelanda rezultatom 2:0 i na taj način ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Rusiji. Time je riješena dilema oko zadnjeg putnika u Rusiju.

Prvi susret između ove dvije momčadi je završio neriješenim ishodom, 0:0 pa je tako domaćoj reprezentaciji odgovarala bilo kakva pobjeda kako bi se našla na Svjetskom prvenstvu.

Peru je već u prvom poluvremenu uspio slomiti otpor Novog Zelanda, kada je Jefferson Farfán u 28. minuti susreta postigao pogodak za vodstvo svoje reprezentacije.

Domaćini su tijekom cijelog prvog dijela igrali bolje, međutim nisu uspjeli povećati svoje vodstvo. I u drugom poluvremenu Peru je nastavio s dobrom igrom, bolje su izgledali od svog protivnika, te su tako u 65. minuti povećali rezultatsku prednost na 2:0. Ovaj put je gostujuću mrežu zatresao Cristian Ramos, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Bilo je to uistinu veliko slavlje, jer se nacionalna vrsta Perua na Svjetsko nogometno prvenstvo vraća nakon punih 36 godina, a zadnji su put nastupili 1982. u Španjolskoj. Nastup u Rusiji bit će njihovo peto sudjelovanje na svjetskim prvenstvima, nakon Urugvaja 1930., Meksika 1970., Argentine 1978. i Španjolske 1982. godine.

 Nakon što smo dobili posljednjem putnika za SP, formirane su konačne jakosne skupine za ždrijeb koji će se održati 1. prosinca u Moskvi.

Kopirati
Drag cursor here to close