Pali po 'Duhu Svetom'

Pep Guardiola ima iznimno loš skor s Nunom Espiritom Santom

Chelsea je do sinoć bio jedini klub koji je Guardiolinu momčad dobio dva puta u istoj sezoni, i to 2016/17. Sad je to uspjelo i nevjerojatnom 'Duhu Svetom', kako zovu Nuna Espirita Santa, zbog značenja njegova prezimena.
Sport / Nogomet | 28. 12. 2019. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Manchester City / Pep Guardiola i Nuno Espirito Santo

Čudesna utakmica na Molineuxu i veliki preokret Wolvesa protiv Manchester Cityja još su jednom ove sezone zavili u crno Pepa Guardiolu.

Wolvrhampton je sinoć okrenuo 0:2 Manchester Cityja i pretvorio ih u slavlje 3:2. Tako je momčad Nuna Espirita Santa ostavila City bez tri boda koja su po svemu sudeći konačno zapečtaila njihovu sudbinu u pokušaju za obranu naslova osvojenih u zadnje dvije sezone.

Ujedno je ova pobjeda Wolverhamptonu omogućila borbu čak i za Ligu prvaka. Naime, Wolvesi su sada na petoj poziciji, s dva boda manje od mjesta koja tamo vode.

No, nekoliko je zanimljivosti koje pokazuju da slavlje ove čvrste momčadi nije slučajno. Wolvesi su uspjeli napraviti Pepu Guardioli ono što nitko drugi nije osim Chelseaja Antonija Contea.

Naime, Chelsea je do sinoć bio jedini klub koji je Guardiolinu momčad dobio dva puta u istoj sezoni, i to 2016/17. Sad je to uspjelo i nevjerojatnom 'Duhu Svetom', kako zovu Nuna Espirita Santa, zbog značenja njegova prezimena.

Osim toga, Portugalčeva momčad pravi je krvnik najboljih momčadi Premier lige. Oni su nakon povratka u elitni rang engleskog nogometa klubovima iz topa šest uzeli čak 24 boda, čime se nitko osim njih ne može pohvaliti.

Pep Guardiola primjerice ima učinak od samo 20% protiv Wolverhampton Wanderersa, odnosno jednu pobjedu u pet međusobnih susreta.

Od svih trenera s kojima se Pep sastao najmanje pet puta, a takvih je 35, s Espiritom Santom ima najlošiji skor.

Kopirati
Drag cursor here to close