Kome se sudi

Penalski rat na Otoku

U prošloj sezoni bila su 22 takva primjera za United, a među njima i 14 u prvenstvenim utakmicama.
Sport / Nogomet | 06. 01. 2021. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogradivši se riječima da su sudačke odluke nešto što se mora poštivati, Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp primijetio je nedavno da su suci za Manchester United svirali više penala u dvije godine nego za Redse u njegovom pet i pol godina dugom mandatu na klupi kluba s Anfielda, prenosi Telegram.

Informacija nije u potpunosti točna, ali Klopp nije promašio cijelu loptu kad je o tome pričao.

Konkretne brojke, barem prema The Independentu, reći će da su za United u 115 utakmica koliko ga vodi Ole Gunnar Solskjær dosuđena 42 jedanaesterca (27 u Premier ligi) dok je za Liverpool u 289 ogleda pod Kloppovim vodstvom bijela točka u korist Redsa pokazana 46 puta (30 u Premier ligi).

Dodajte ovome izjavu Joséa Mourinha koji je primijetio da neki igrači — a ovo valja pročitati kao Bruno Fernandes — po sezoni postižu 10 golova samo iz jedanaesteraca i dobit ćete razlog zbog kojeg su mikrofoni bili postavljeni pred Solskjæra.

Siguran je Unitedov strateg da je sve ovo dio igre kojom suparnici žele utjecati na suce pa podsjeća na primjer iz prošle sezone i polufinala FA kupa pred kojim je Frank Lampard istom pričom, tvrdi, napravio štetu njegovu timu. Na upit o Kloppovim komentarima odgovor je zvučao ovako:

“To što on kaže, to je činjenica? Činjenica je da imamo više penala nego on, ali možda bi oni trebali… dakle, mi smo imali… Ne znam koliko je jedanaesteraca njima dosuđeno”, zamuckujući je rekao Solskjær dodavši da ne brine o tome.

“Penal je kad prekršajem zaustave našeg igrača. Samo onda kad je to u šesnaestercu.”

U prošloj sezoni bila su 22 takva primjera za United, a među njima i 14 u prvenstvenim utakmicama.

I to rivale sve više smeta. Bijela točka postala je svakodnevica za Manchester United premda ovdje valja naglasiti da na ljestvici sviranih penala u Premier ligi United dijeli ʻtekʼ drugo mjesto sa šest takvih udaraca. Leicester City predvodi konkurenciju s 10 izvedenih penala…

Kopirati
Drag cursor here to close