Edson Arantes do Nascimento

Pele: Ronaldo, Messi i Neymar su jedine zvijezde svjetskog nogometa

On podsjeća da su Ronaldo i Messi osvojili sve Zlatne lopte nakon što je 2007. Kaka bio proglašen za najboljega. Što se tiče Neymara, Pele kaže kako je njegov mladi zemljak u zadnja tri izbora dva puta bio treći
Sport / Nogomet | 24. 02. 2018. u 23:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Neymar su jedine prave zvijezde svjetskog nogometa, izjavio je slavni Pele.

"Ako se osvrnete po svjetskom nogometu, jedini koji se ističu su Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar", kaže jedan od najvećih nogometaša svih vremena.

On podsjeća da su Ronaldo i Messi osvojili sve Zlatne lopte nakon što je 2007. Kaka bio proglašen za najboljega. Što se tiče Neymara, Pele kaže kako je njegov mladi zemljak u zadnja tri izbora dva puta bio treći, što ukazuje na njegov kontinuitet i približavanje velikome dvojcu kojega čine Messi i Ronaldo.

Pele kaže kako su brazilski navijači navikli da njihova nacionalna vrsta na svakoj poziciji ima tri ili četiri vrhunska igrača, ali sada to više nije tako u stvarnosti.

Govoreći dalje o Neymaru i njegovoj ulozi i značaju za Seleçao, 77-godišnji Pele napominje kako Neymar igra na jednoj poziciji u klubu, dok mu je u reprezentaciji povjerena druga uloga.

"Neymar je promijenio način na koji igra za nacionalnu vrstu. Morao je to učiniti, jer u klubu uglavnom napada po lijevome krilu, dok u reprezentaciji ima ulogu klasične desetke. Teško je to postići, ali on je uspio prilagoditi svoju igru", kaže Pele za FIFA.com.

Transformacija reprezentativnog nogometa

"Za reprezentaciju je važno da to bude dobro organizirana skupina, jer više ne možeš računati s tri ili četiri sjajna igrača za svaku poziciju. Isto to vrijedi i za Njemačku, čiji je naglasak na kolektivu. Ranije se više igra zasnivala na nekoliko izvrsnih pojedinaca, ali sada se to sve promijenilo", kazao je.

Izglede Brazila na predstojećem Svjetskom prvenstvu Pele veže upravo uz Neymara, njegovu vrhunsku tehniku i ideju u igri.

"On je sada spreman za to. Shvatio je da prijelaz iz momčadi za koju igra u reprezentaciju nije posve jednostavan, ali Neymar je najvažniji brazilski igrač. Za mene je on već sada tehnički najbolji igrač na svijetu. Apsolutno sam siguran u to", smatra Pele.

Kopirati
Drag cursor here to close